«Μυστικές διαπραγματεύσεις» για την εξαγορά γνωστής αλλαντοβιομηχανίας

Στην τελική ευθεία φημολογείται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις μεγαλομέτοχου γνωστής εταιρείας με ηγετική θέση στον χώρο των αλλαντικών και επενδυτών που έχουν υποβάλλει επίσημη πρόταση για την εξαγορά της.

Στην τελική φάση φέρεται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ομάδας επενδυτών με τον  μεγαλομέτοχο γνωστής αλλαντοβιομηχανίας με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Οι φήμες των τελευταίων ημερών λένε πως οι συζητήσεις διεξάγονται κάτω από «άκρα μυστικότητα», μετά από σχετικά συμφωνία των δυο πλευρών, προκειμένου να μην διαρρεύσει η επίσημη πρόταση των επενδυτών. 

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, η πρόταση είχε υποβληθεί πριν από μερικούς μήνες αλλά μετά τις πρώτες συζητήσεις είχε…παγώσει επισήμως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας αλλά ουσιαστικά η αιτία ήταν το γεγονός πως ο βασικός μέτοχος συμμετείχε σε άλλη διαπραγμάτευση με ξένους ενδιαφερόμενους και με εξωπραγματικό -για τα ελληνικά δεδομένα- τίμημα. 

Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως ξεκίνησαν με μυστικότητα εκ νέου οι συζητήσεις, μετά την βελτίωση της αρχικής πρότασης αλλά και την προεργασία που έκαναν οι νόμιμοι  εκπρόσωποι των δυο πλευρών από τις αρχές του έτους. 

Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και επιτευχθεί οριστική συμφωνία για το τελικό αντίτιμο και τους όρους μεταβίβασης των μετοχών, η συμφωνία θα προκαλέσει αίσθηση καθώς αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση αλλά και αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού ένας εκ των επενδυτών είναι ήδη βασικός μέτοχος σε άλλη αλλαντοβιομηχανία της χώρας.  Έτσι, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει στρατηγική συνεργασία των δυο εταιρειών, συνέργειες ακόμα και συγχωνεύσεις τμημάτων καθώς οι δυο εταιρείες μαζί διαθέτουν πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα σε πέντε κατηγορίες.   

Στην συμφωνία θα περιλαμβάνονται οι μονάδες παραγωγές, οι εγκαταστάσεις και το δίκτυο διανομής στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές της συγκεκριμένης αλλαντοβιομηχανίας σε τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες συζητήσεις είχαν γίνει πριν από τέσσερα χρόνια αλλά είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο αφού υπήρχε διάσταση των απόψεων ανάμεσα στην πλειοψηφία των μετόχων της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας  αλλά από τότε έχουν αλλάξει οι μετοχικές ισορροπίες και υπάρχει μόνον έναν βασικός μεγαλομέτοχος, που έχει και τον έλεγχο της εταιρείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ