Πάμε γι’ άλλες Πολιτείες…

Με την άνεση του επιχειρηματικού κολοσσού, ο γνωστός Έλληνας… Βορειο-ευρωπαίος και συμπαθών ολοκληρωτικών καθεστώτων παλαιού τύπου, ετοιμάζεται για γλέντια χαράς και δύο τουλάχιστον παραγγελίες για «μπομπονιέρες» κατάλληλες για τις περιστάσεις.

Οι στίχοι του λαϊκού άσματος της Ελένης Βιτάλη που χρονολογείται από τα τέλη -σχεδόν- της δεκαετίας του ’80 ακούγονται δυνατά στο πιο προκεχωρημένο μαγαζί του Έλληνα… Βορειο-ευρωπαίου. Βλέπετε, έχει συνηθίσει στην αναζήτηση διαρκών προκλήσεων και αναζήτησης «στόχων». Επιχειρηματικών, οικονομικών είτε σε επίπεδο αγορών.

Συνήθως δε, χαρακτηρίζονται από πετυχημένη εξέλιξη, γεγονός που έχει συμβάλει τα δέοντα στην γιγάντωση του συνολικού επιχειρηματικού κολοσσού που έχει δημιουργήσει με συνέπεια εδώ και δυόμιση τουλάχιστον δεκαετίες ο Έλληνας… Βορειο-ευρωπαίος.

Βέβαια, αυτό δεν τον εμπόδισε ενόσω σοβεί η πανδημική κρίση να εμφανιστεί σε μια σειρά από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να ζητήσει την ενίσχυση των γραμμών πίστωσης που διαθέτει. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ως οικονομικό μέγεθος δεν έχει την παραμικρή δυσκολία να καλύψει τα όποια ανοίγματα. Κάθε άλλο και με σχετική ευκολία, μάλιστα.

Παρόλα αυτά, γιατί να το ρισκάρει; Επειδή δηλώνει συμπαθών ολοκληρωτικών καθεστώτων που έλκουν την καταγωγή τους σε χώρες του μπλόκ του πάλαι ποτέ σιδηρούν παραπετάσματος; Εξάλλου, ως «ρηχοί» επαναστάτες προσδιορίζονται, και ουχί ως κορόιδα…

Αφού, λοιπόν, καταστάλαξε ο κουρνιαχτός που επέφεραν οι επιπτώσεις των συνεχών lockdown στην χώρα μας και την αγορά εν γένει, πλέον στο πιο προκεχωρημένο μαγαζί του Έλληνα… Βορειο-ευρωπαίου επεξεργάζονται σχέδια που περιλαμβάνουν τουλάχιστον μια εξαγορά και ενδεχομένως μια απορρόφηση.

Μάλιστα, θεωρούν πως η χρονική συγκυρία είναι τέτοια που σε συνάρτηση με τις διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων σε ότι αφορά την ψηφιακή τους έκφανση, αυτομάτως διαμορφώνεται ένα ευρύ όσο και προσοδοφόρο πλαίσιο επενδύσεων και δη με πολύ σύντομο… ROI!

Ήδη, μάλιστα, τα στελέχη του έχουν εντοπίσει 3 συνολικά επιχειρηματικά concept με εξόχως ενεργή παρουσία, συμμετοχή και λόγο παρέμβασης στα τεκταινόμενα του business IT και εάν κρίνω από το modus operandi και την ζέση να τοποθετηθούν προς επένδυση κεφάλαια στα ανωτέρω, τότε κάθε άλλο παρά θα αργήσουμε να… φάμε κουφέτα.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι μήπως οι «μπομπονιέρες» υπερβαίνουν τον αριθμό 2!

Βάλτε τώρα που γυρίζει, λοιπόν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ