«Μαστόρεψαν» συνεργασία… ζωής!

Μια δυναμική συνέργεια με έντονο «άρωμα» κυβερνητικής στήριξης «ψήθηκε» under the radar ενόσω διαρκούσε η πανδημία μακριά από τα…αδιάκριτα βλέμματα και εν πλήρη μυστικότητα αλλά θα γίνει σύντομα δημόσια γνωστή.

Η πληροφορία χαρακτηρίζεται ως «solid» και δεν επιδέχεται παρερμηνειών, κρίσεων ή διαψεύσεων. Μια εξόχως δυναμική συνέργεια «ψήθηκε» under the radar ενόσω διαρκούσε το πρώτο στάδιο του… καταχείμωνου της πανδημικής κρίσης.

Εν πλήρη μυστικότητα -χαρακτηριστικό γνώρισμα, εξάλλου, του «αφανούς μηχανικού»– οι δυο πλευρές «πάντρεψαν» την απόσταση Βορρά-Νότου που τους χωρίζει, συνδυάζοντας δυνάμεις προς κοινή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι πως όσα τους ενώνουν είναι πολλαπλάσια αυτών που τους διαχωρίζουν, ενώ την ίδια στιγμή το τίμημα είναι τόσο και τέτοιο που αξίζει ορισμένες… μικροθυσίες.

Για παράδειγμα, η συνεργασία μπορεί να είναι ευρεία… πετώντας στα σύννεφα, ωστόσο δεν αποκλείεται η συμπόρευση με τους μέχρι σήμερα πιστούς «συντρόφους», με τους οποίους και έχουν δημιουργήσει… οικογένεια. Μπορεί και περιουσία. Από την άλλη πλευρά, ο ισχυρός «γαμπρός» της συμφωνίας, δύναται να επιχειρήσει να… δελεάσει τους μνηστήρες της «νύφης» με τα έμφορτα θησαυροφυλάκια. Γάμος ουσίας, από ανάγκη ή με το ζόρι παντρειά;

Οι περισσότεροι ποντάρουν στο πρώτο χαρακτηριστικό, δίχως να λείπουν και όσοι επιλέγουν το δεύτερο. Αντιθέτως, το τρίτο στοιχείο μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην συγκεντρώνει έντονη δυναμική, ωστόσο έτσι και εξετάσει κάποιος προσεκτικά το πελατολόγιο της νύφης, δίχως ιδιαίτερη δυσκολία θα την χαρακτηρίσει ως «πολύφερνη». Και καλά προικισμένη!

Μέχρι που μπορείς να χαρακτηρίσεις τον ευκαιριακό «γαμπρό» ως προικοθήρα… «Μάζευε κι ας είναι και ρώγες», όπως ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός. Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία τα έξοδα είναι πολλά, όσο και παραλιακά. Και έντονα Ανατολικά. Με έντονο «άρωμα» μητρικής και στήριξης κυβερνητικής. Η δε κίνηση δείχνει να συγκεντρώνει… ρεύμα, πρωτίστως φυσικό.

Χώρια που τα στελέχη της νύφης δηλώνουν υπερήφανοι για την επιστημονική «καταγωγή», εξειδίκευση και γνώση τους. Αφήστε που θεωρούν πως μέχρι σήμερα πορεύτηκαν στην αγορά έχοντας το ως μοναδικό εχέγγυο επιτυχίας!

Βέβαια, αγνοούν (σκοπίμως;) να αναφερθούν στις συνεργασίες κορυφής που «δούλευαν» για λογαριασμό τους. Κάτι, που προφανώς θα συνεχιστεί και με την… παρέα από το Κολέγιο. Προς αμοιβαίο όφελος και συντονισμένη διαδικασία αποσταθεροποίησης έτερων μνηστήρων της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ