Τηλεργασία στο Δημόσιο από το…Ντουμπάι!

Η ευρηματικότητα των υπάλληλων του ελληνικού δημοσίου έκανε πάλι το «θαύμα» της, συνδυάζοντας τις περίφημες εκτεταμένες άδειες, το σύστημα τηλεργασίας και τις διακοπές του Πάσχα με τα «παραθυράκια» των μέτρων κατά της πανδημίας.
ΗΑΕ

Μια απρόσμενη διαπίστωση έκαναν συνεργάτες σε δυο από τα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία κατά την διάρκεια τυπικών ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων σε γραφεία, διευθύνσεις και υπηρεσίες, που υπάγονται στη δικαιοδοσία τους.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν ήδη διακοπές στο εξωτερικό από την περασμένη εβδομάδα εκμεταλλευόμενοι το μέτρο της τηλεργασίας και τους κανονισμούς για τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Σε αντίθεση με τις μετακινήσεις εντός Ελλάδας που καθορίζονται από αυστηρό πλαίσιο και περιορίζονται εντός της περιφέρειας, για το εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία ως απόλυτη ελευθερία κινήσεων, αρκεί να τηρήσει κανείς τους ισχύοντες κανόνες. Έτσι, μπορεί να είναι αδύνατο να μεταβεί ένας κάτοικος Αθηνών στην…μακρινή Κόρινθο για να δει τους γονείς, συγγενείς ή την οικογένεια του την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και των αργιών του Πάσχα αλλά έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα να ταξιδέψει από την Αυστρία μέχρι το Ντουμπάι με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία.

Οι κανονισμοί προβλέπουν την διεξαγωγή μοριακού τεστ 72 ώρες πριν την αναχώτηση με αρνητικό αποτέλεσμα και την επανάληψη του ίδιου τύπου τεστ πριν την άφιξη του στο αεροδρόμιο για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Μια επιβάρυνση περίπου 120-150 ευρώ, η οποία είναι συγκριτικά μικρή σε σχέση με το κόστος των καυσίμων και των διοδίων εντός της ελληνικής επικράτειας, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις σε άλλες περιοχές.

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι υπό καθεστώς τηλεργασίας…προνόησαν (εβδομάδες νωρίτερα) και έκλεισαν ταξίδια 7-10 ημερών στο Ντουμπάι, το Αμπου Ντάμπι μερικές εβδομάδες νωρίτερα, με τιμές ταξιδιωτικών «πακέτων» από 160 ευρώ ως και 360 ευρώ,ενώ ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν τις προσφορές δυο αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κλείνοντας εισιτήρια ακόμα και με 90 ευρώ μετ’ επιστροφής!

Όταν λοιπόν ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικές κλήσεις σε κινητά και εφαρμογές επικοινωνίας οι εξωτικές μουσικές και οι ομιλίες στα αραβικά στο…υπόβαθρο πρόδωσαν γρήγορα τους πρώτους που έφυγαν χωρίς να ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους. Άλλοι προδόθηκαν από απλές ερωτήσεις όπως τον καιρό της Αθήνας και άλλοι από τον πανικό τους στην ερώτηση «πόσο γρήγορα μπορούν να είναι στο γραφείο γιατί προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα».

Γι’ αυτό άλλωστε όσοι αναζήτησαν τις τελευταίες ημέρες αντίστοιχες ταξιδιωτικές προσφορές θα διαπίστωσαν ότι υπήρξε μικρή διαθεσιμότητα εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης και του πλήθους των προκρατήσεων, ενώ το ίδιο συνέβη με τις Μαλδίβες και τις Σεϊχέλλες, που ακολούθησαν στην λίστα των προτιμήσεων των των «συνήθων υπόπτων» (εύπορων πολιτών και bon viveur ταξιδιωτών) αλλά και των ευρηματικών δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα όπως λέγεται πολλοί βρήκαν ταξιδιωτικά «πακέτα» για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι και Άμπου Ντάμπι) μαζί με εμβόλιο καθώς η συγκεκριμένη χώρα έχει ολοκληρώσει το 80% των εμβολιασμών του πληθυσμού, έχοντας προμηθευτεί ποσότητες για πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι, πολλοί θα συνδυάσουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου»: Πασχαλινές διακοπές με ήλιο και εμβόλιο της επιλογής του χωρίς περιορισμούς και ωρές αναμονής.

Και ας είναι χωρίς αρνάκι και τσουρέκι φέτος…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ