(Μόνιμο)«άρωμα» εξωτερικού θέλει να αποκτήσει το «πορτοφολάτο μαγαζί»!

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να αποτελέσει success story στις δεκάδες αγορές που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, όπως σχεδιάζει μεθοδικά τους τελευταίους μήνες ο «ισχυρός άνδρας» σε γνωστό «πορτοφολάτο μαγαζί».

Δεν ξέρω εάν το έχετε παρατηρήσει, πάντως είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτη η ιδιαιτερότητα (στα όρια της μανίας) που εμφανίζουν πλείστες επιχειρήσεις να θέλουν να υποδύονται κάτι άλλο από αυτό που είναι.
Και εξηγούμαι: Είσαι μια (καθαρόαιμη) εταιρεία παροχής υπηρεσιών, γιατί σώνει και καλά πρέπει να δηλώνεις εταιρεία καινοτομίας ή τεχνολογίας; Το ίδιο και με άλλες business πτυχές. Όρεξη να έχετε να κάνετε… δημιουργικούς συνδυασμούς.
Βέβαια, εντύπωση -και δη ζωηρή- κάνει το «πορτοφολάτο μαγαζί» με την συγκεκριμένη τακτική, καθώς κάθε άλλο παρά ως έντονα εξωστρεφές μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Οπότε, ποιος ο λόγος για το -ηθελημένο, μάλιστα -«φτιατσίδωμά» του;
Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει καταφέρει να θέσει τις βάσεις προκειμένου να αποτελέσει ένα από τα success stories, ακόμη και εκτός των συνόρων. Μάλιστα, άλλος στην θέση του θα κυκλοφορούσε με ενσωματωμένες ντουντούκες και ένα καλάμι ίσαμε εκεί πάνω!
Βέβαια, ο «σπίθας», το αφεντικό, έχει… γεμάτα τα χέρια του, καθώς προετοιμάζει μαεστρικά τα επόμενα βήματα που θα επιτρέψουν στο «πορτοφολάτο μαγαζί» να πραγματοποιήσει ένα άλμα προς το μέλλον και δη πολλαπλό: Από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη της αξιοποίησης ενός πρόσφατου -σχετικά- αποκτήματος-Ιερού Δισκοπότηρου και την επίτευξη συγκέντρωσης «φρέσκου» όσο και άφθονου «μαρουλιού» που θα δώσει άλλο αέρα στους σχεδιασμούς, προσδίδοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη βαρύτητα που επιδιώκει από καιρό να προσθέσει το «σπίθας» στο παλμαρέ του μαγαζιού, μέχρι και τον διπλασιασμό του ήδη σεβαστού όγκου και παρουσίας του εκτός των συνόρων.
Σήμερα, η σχετική ποσόστωση είναι 60-40 υπέρ των εγχώριων δεδομένων, με το «πορτοφολάτο μαγαζί» να σχεδιάζει την αντιστροφή της μέχρι το τέλος του έτους. Του τρέχοντος!
Μάλιστα, προ ημερών το δεξί του χέρι ισχυριζόταν πως η απόφαση για φουλ ανάπτυξη στις κάτι παραπάνω από δυόμιση δεκάδες αγορές που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό είναι κάτι παραπάνω από ειλημμένη.
Εάν καταφέρει να καλύψει και καμιά 150άρια κενές θέσεις εργασίας που εκκρεμούν τελευταία, τότε θα έχει προσθέσει ποιότητα και ποσότητα.
Για να μην κάνουμε λόγο πως θα έχει καταφέρει από «πορτοφολάτο μαγαζί» να μετατραπεί σε τεχνολογικό hub. Τότε να δούμε πόσο θα έχει… ψηλώσει ο «σπίθας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ