Ποιός Διευθύνων Σύμβουλος είναι…τελειωμένος αλλά δεν παραιτείται;

Θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο και ταυτόχρονα θύμα άδικης κριτικής για ευθύνες και αστοχίες που δεν του αναλογούν και ανήκουν σε άλλους. Γι’ αυτό καμία δήλωση ή κριτική δεν πρόκειται να θέσει τέλος στα μεγαλεπήβολα σχέδια του.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης εταιρείας του ευρύτερου δημοσίου τομέα, που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση καθώς έχει καταφέρει – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να τον κατηγορούν για τους χειρισμούς του στελέχη από την αντιπολίτευση και την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι της Νέας Δημοκρατίας καθώς και σημαντικά μέλη της κυβέρνησης. Και μάλιστα επωνύμως και δημόσια.

Ο διορισμός του στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εταιρείας του δημοσίου τομέα είχε προκαλέσει από την αρχή αντιδράσεις όχι τόσο για το νεαρό της ηλικίας του όσο για την εμπειρία και το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών και της προϋπηρεσίας του. Κοινώς τον θεωρούσαν «άπειρο» για την θέση και ορισμένοι με μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο «άσχετο».

Παρά τις σαφείς οδηγίες για την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της εταιρείας και τις διαδικασίες προς την ιδιωτικοποίηση αλλά και τις φιλικές συμβουλές σε κρίσιμα ζητήματα, ο ίδιος με τον…αέρα της εξουσίας του CEO έλαβε σοβαρές αποφάσεις, αμφιβόλου λογικής και αποτελεσματικότητας. Μάλιστα ορισμένες από τις επιλογές του αποδείχτηκαν τουλάχιστον ατυχείς.

Όπως μαθαίνει ο Joker του emea, στην κυβέρνηση ο συγκεκριμένος Διευθύνων Σύμβουλος θεωρείται ήδη «τελειωμένος» αφού είχε την υποστήριξη, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες αλλά απέτυχε παταγωδώς στα πιο κρίσιμα ζητήματα, δημιούργησε αρνητική εικόνα στους πολίτες και ακόμα χειρότερα δεν ανέλαβε την ευθύνη και δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη για (ανθρώπινα) λάθη και αστοχίες αλλά αντιθέτως κατηγόρησε άλλα πρόσωπα, φορείς και οργανισμούς. Ακόμα και τις…δυνάμεις της φύσης και του σύμπαντος!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως βγήκε ένας σοβαρός και επιτυχημένος υπουργός, όπως ο Μάκης Βορίδης, να διευκρινίσει ποιος έχει και γιατί ευθύνες για το «μπάχαλο» των τελευταίων ημερών, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ούτε πως τον…άδειασε κανονικά με συγκεκριμένα παραδείγματα και λεπτομέρειες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος από την οργή του ουσιαστικά επισήμανε πως έπρεπε να δράσει σωστά η διοίκηση.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν…Διευθύνοντα Σύμβουλο που θεωρεί «πρόβλημα άλλων» την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και αναπόσπαστο «μέρος της δουλειάς» των εργαζομένων, που προσπαθούν να περισώσουν την κατάσταση με κίνδυνο την ζωή τους;

Όπως φημολογείται μάλιστα φρόντισε να στείλει «μηνύματα» πως δεν τον…αγγίζουν οι δηλώσεις περί παραιτήσεως για λόγους ευθιξίας και δεν είναι διατεθειμένος να υποβάλλει την παραίτησή του για κανένα λόγο αφού κρίνει το έργο του επιτυχημένο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου άραγε έχουν ενημερωθεί για τις απόψεις τους και συμφωνούν μαζί του;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ