Ποιός γνωστός επιχειρηματίας απέκτησε πρόσφατα και δεύτερο διαβατήριο για… ώρα ανάγκης;

Στις περισσότερες σχολές επιχειρηματικών σπουδών λένε πως δυο πράγματα είναι σημαντικά για την επιτυχία: ένα αναλυτικό business plan και ένα καλά μελετημένο «plan b». Κι αν στραβώσει το πρώτο, είναι θέμα σωστού timing η ενεργοποίηση του δεύτερου. Ειδικά αν είναι γνήσιο διαβατήριο άλλης χώρας με διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που αναφέρει η ελληνική ταυτότητα…

Πολύ γνωστός,  bon viveur και ιδιαίτερα προβεβλημένος επιχειρηματίας που έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο κακοδιαχείρισης και πιθανών λογιστικών (κατά άλλους οικονομικών) παρατυπιών που αποχώρησε διακριτικά από το διοικητικό συμβούλιο, φαίνεται πως προετοιμάζεται για εξωτικές…διακοπές διαρκείας. Ή κατά έγκριτους νομικούς κύκλους “δια παν ενδεχόμενο”.

Η άλλοτε κραταιά εταιρεία που δημιούργησε προβάλλοντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και την φιλοσοφία “Στηβ Τζομπς” περνάει δύσκολες μέρες – για την ακρίβεια εβδομάδες – και πολλοί λένε πως δεν αποκλείεται όταν τελειώσουν οι έλεγχοι από εξειδικευμένη εταιρεία (αν δεν επέμβει νωρίτερα η δικαιοσύνη καθώς ακούγεται ότι μικρομέτοχοι έχουν προβεί σε καταγγελίες) να εξελιχθεί σε “μίνι Folli Follie”. 

Αρκετοί επενδυτές θεωρούν μάλιστα από τον περασμένο μήνα ότι έχουν χάσει τα χρήματά τους και προσπαθούν να συντονιστούν να προβούν σε νομικές ενέργειες αφού οι διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπό του (στην θέση του Διευθ. Συμβούλου) έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο αφού οι προτάσεις περιέχουν μόνο υποσχέσεις, ελπίδες και αφηρημένα σχέδια για μελλοντική κερδοφορία σε ενδεχόμενα… επιτυχίας. 

Όμως, όπως μαθαίνει ο Joker του emea, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας παρότι σχετικά νέος και δυναμικός δεν έχει καμία διάθεση να καταλήξει όπως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (και ο γιος του Τζώρτζης) σε κάποιο κελί φυλακής να περιμένει την δίκη του. Γι’ αυτό όπως λέγεται προχώρησε στην απόκτηση δεύτερου – γνήσιου- διαβατηρίου χώρας που δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πολύ “χαλαρές” (ως τυπικές) σχέσεις συνεργασίας με την Interpol. 

Οι φήμες λένε πως το συγκεκριμένο διαβατήριο, συνοδεύτηκε με εθνική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και – γνήσιο- πιστοποιητικό γεννήσεως σε πόλη της συγκεκριμένης χώρας, με μοναδικό κοινό στοιχείο με το αντίστοιχο ελληνικό του διαβατήριο… την ημερομηνία γέννησης. Προφανώς για συναισθηματικούς λόγους ή για να μην χρειαστεί να αλλάξει ζώδιο, όπως έλεγε γνωστός πρώην διοικητής της ασφάλειας Αττικής. 

Για την…διευκόλυνση χρειάστηκε – όπως λένε τουλάχιστον οι φήμες – να κάνει μια σημαντική “επένδυση” καθώς η έκδοση διαβατηρίου απαιτούσε να προχωρήσει στην αγορά ακινήτων ή κρατικών ομολόγων ύψους 500.000 δολλαρίων ΗΠΑ, συν τα έξοδα των δικηγορικών γραφείων του εξωτερικού που πραγματοποίησαν την διαδικασία σε χρόνο-ρεκόρ. 

Δυστυχώς, όμως, την αρχική συμβουλή για το “γραφείο” που αναλαμβάνει τέτοιες ειδικές “διευκολύνσεις” έλαβε από πρώην γνωστό επιχειρηματία του κατασκευαστικού χώρου που είχε εντοπιστεί με διαβατήριο Λιβύης (επί ηγεσίας Καντάφι) και στην συνέχεια είχε συλληφθεί από αστυνομικές αρχές σε αεροδρόμιο της Ε.Ε. με πλαστό διαβατήριο Πορτογαλίας παρότι αρχικά είχε επιδείξει Σερβικό διαβατήριο!

Αλλά όπως φαίνεται το συγκεκριμένο “γραφείο” παρακολουθείται από τις διεθνείς αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια, προκειμένου να εντοπίζονται διεθνείς εγκληματίες και φυγόδικοι. Έτσι, είχε βρεθεί μπλεγμένος γνωστός αλλοδαπός ποδοσφαιριστής ομάδας της SuperLeague που συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Ολλανδίας με τρία διαφορετικά, γνήσια μεν, διαβατήρια και ταλαιπωρήθηκε επί μήνες μέχρι να ξεμπλέξει από την δικαιοσύνη.

Άραγε ο ίδιος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το νέο του διαβατήριο ή θα πάει… χαμένη η “επένδυσή” του;  Μάλλον, θα το διαπιστώσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και όχι σύντομα… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ