Provocateur: Η «μάχη της Κρήτης» για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η «κρούση» στον Μανιάτη και ο «προστάτης» του προέδρου

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.
[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Η «μάχη της Κρήτης» για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟK

Σκληρό αγώνα για να κρατήσουν τις δυνάμεις τους στην Κρήτη διεξάγουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως μαθαίνει η στήλη, η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει σταθεροποιηθεί, καθώς δεν κερδίζει έδαφος το ΠΑΣΟΚ, αλλά ήδη οι απώλειες για την Κουμουνδούρου είναι σημαντικές. 

Και αυτό, διότι ο Κρητικός Ανδρουλάκης, έχει φέρει πίσω στο Κίνημα πολλούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που μετά την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, είχαν βρει πολιτική «στέγη» στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τοπικές δημοσκοπήσεις, μεγάλες απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου, ενώ φαίνεται να επικρατεί το ΠΑΣΟΚ και στα ορεινά χωριά της Μεγαλονήσου, που τις δεκαετίες του 1980 και 1990 κυριαρχούσε με συντριπτικά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ. 

Το παρήγορο για την Κουμουνδούρου είναι ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται, καθώς το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει χάσει την αρχική δυναμική που είχε αποκτήσει μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όπως μαθαίνει η στήλη, ο πρόεδρος Αλέξης έχει δώσει εντολή, κλιμάκιο από την Αθήνα να μεταβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην Κρήτη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί. 

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη, μάλλον έχει επαναπαυθεί στις «δάφνες» της, καθώς, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σχεδιασμός για την Κρήτη. 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR. [/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ