Provocateur: Το «άνοιγμα» Κουρουμπλή στο… ΠΑΣΟΚ, ο Χρυσοχοΐδης που τα «σπάει» και τα «δίχτυα» που ρίχνει ο Τσίπρας

Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της Βουλής, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων και όσα ακούγονται σε άτυπες συναντήσεις και ανεπίσημες συζητήσεις.

Το «άνοιγμα» του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ρίχνει «γέφυρες» επικοινωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαγράφηκε από τον Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης τον διάγραψε μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παναγιώτης στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους» με τα ελλιπή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως μαθαίνει η στήλη ο Κουρουμπλής μερικούς μήνες μετά την διαγραφή του άρχισε επαφές με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα οι σχέσεις του Ανεξάρτητου βουλευτής είναι πολύ καλές με τους περισσότερους βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, όπως ακούγεται έντονα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επανένταξή του στο κόμμα, με τις «ευλογίες» του Τσίπρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναγιώτης έχει χιλιάδες πιστούς οπαδούς που τον ακολουθούν σε κάθε πολιτικό του «βήμα», επομένως, τώρα που στην Κουμουνδούρου μετράνε την κάθε ψήφο, δεν μπορούν να αφήσουν στελέχη όπως ο Παναγιώτης να φύγουν από το κόμμα και ακόμα χειρότερα να καταλήξουν στο νέο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Να σημειωθεί, ότι ο Παναγιώτης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ…

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία τα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Όπως τόνισε «παραμένω ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας όμως με έμφαση ότι ο «φυσικός μας σύμμαχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ».

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ο Παναγιώτης δεν μίλησε τυχαία για «συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ».

Όπως ακούγεται έντονα στο πολιτικό «παρασκήνιο», κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακίνησαν τον Κουρουμπλή να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να «βολιδοσκοπήσουν» αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα όμως στελέχη του Κινήματος σχολιάζοντας τα όσα είπα ο διαγραφής βουλευτής υπογράμμιζαν με νόημα ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

«Δεν ξεχνάμε ότι πήγαν να μας εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη, επομένως ότι και να λένε δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Τα «σπάει» όλα τα κοντέρ ο Χρυσοχοΐδης στον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Άριστη επιλογή με την υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη φαίνεται πως έκανε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, «μυστικές» και «φανερές» ο Μιχάλης έρχεται πρώτος και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Και αν αναλογιστεί κανείς πως δεν προέρχεται από την ΝΔ, αλλά από το ΠΑΣΟΚ, η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης, «ξέραμε ότι ο Μιχάλης έχει το δικό του κοινό που τον ακολουθεί πιστά, αλλά τέτοια επιτυχία δεν την περιμέναμε».

Δεύτερος στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια έρχεται ένα «δυνατό χαρτί» της κυβερνώσας παράταξης ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από εκεί και πέρα, από την Τρίτη θέση και κάτω, γίνεται μεγάλη μάχη και το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Ο Αλέξης προσεγγίζει γνωστούς ηθοποιούς

«Δίχτυα» στο καλλιτεχνικό χώρο απλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενισχύσει το κόμμα του.

Είναι γεγονός πως τα χρόνια της «παντοκρατορίας» του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί γνωστοί ηθοποιοί εξέφραζαν δημόσια την στήριξή τους στο κόμμα του Αλέξη, προσδοκώντας καλύτερες ημέρες για τους ίδιους και την χώρα μας.

Όταν όμως οι προσδοκίες αποδείχθηκαν «όνειρα απατηλά» οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη στο κόμμα της αριστεράς.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές ο Αλέξης προσπαθεί και πάλι να επαναπροσεγγίσει γνωστούς καλλιτέχνες για να ενισχύσει το κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη με γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο να δραστηριοποιηθούν και να εντάξουν στο κόμμα γνωστά ονόματα.

Ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Τουμασάτου.

Μάλιστα, όπως ακούγεται έντονα στην Κουμουνδούρου, καταβάλλονται προσπάθειες να φέρουν κοντά στο κόμμα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στην στήλη ότι ο Σπύρος – μέχρι στιγμής – λέει σε όσους τον προσεγγίζουν ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.

Επίσης, ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι του γνωστού ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη. Πασίγνωστος από τον ρόλο του «κακού» στο σήριαλ «Άγριες Μέλισσες» που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα, πρόσφατα Τσίπρας και Μπαζιάνα παρακολούθησαν παράσταση του γνωστού ηθοποιού και έβγαλαν μαζί πολλές φωτογραφίες.

Όπως λένε, πάντως, οι γνωρίζοντες τα της Κουμουνδούρου, «ο δρόμος είναι ανηφορικός και κακοτράχαλος…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ