Η WeWork “βύθισε” την Softbank

Μέσα από ανακοίνωση της η Softbank Group δήλωσε ότι εμφάνισε ζημιές 4,7 δις δολαρίων από τις επενδύσεις στην αμερικανική εταιρεία γραφείων WeWork.

Η εξαγορά της WeWork

Συγκεκριμένα είχε γίνει εξαγορά μέσω δύο “πακέτων” χρηματοδότησης, το ένα στα 3 δισ. δολάρια που έχει ήδη δεσμευτεί και τα υπόλοιπα περίπου 5 δισ. δολάρια σε κοινοπρακτικό χρέος. 

Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η SoftBank επενδύει στην WeWork, καθώς είχε συμμετάσχει με 10,65 δισ. δολάρια σε προηγούμενες χρηματοδοτήσεις.

Η ζημιά από την WeWork

Η Softbank Group ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές 4,7 δισ. δολαρίων από τις επένδυσή της στην αμερικανική εταιρεία γραφείων WeWork.

Οι ζημιές προέκυψαν από την απομείωση της συνολικής αξίας της WeWork στα 7,8 δισ. δολάρια.

Η WeWork αποτιμώνταν στα 47 δισ. δολάρια πριν από την προσπάθειά της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, η οποία της γύρισε μπούμερανγκ εξαιτίας του σκεπτικισμού για την κερδοφορία της και τη διοίκηση.

Η SoftBank τόνισε πως οι ζημιές αποτυπώνουν την διαφορά μεταξύ του τι θεωρούνταν ως δίκαιη αξία της συμμετοχής της θυγατρικής της στη WeWork στο τέλος Σεπτεμβρίου, και της τιμής έναντι της οποίας η SoftBank είχε αποκτήσει αυτό το ποσοστό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, παρομοίασε τα αποτελέσματα της εταιρείας σαν μια “μεγάλη καταιγίδα”, και δήλωσε πως ήταν η πρώτη φορά που ανακοίνωνε τέτοιες μεγάλες ζημιές.

Ζημιά και από την Uber

Η Softbank διαθέτει μετοχές και από την Uber με την δεύτερη να μην τα πήγε καλά και συγκεκριμένα στο τρίτο τρίμηνο του 2019 είχε τζίρο 3,8 δισ. δολάρια έναντι 3,4 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές και κέρδη ανά μετοχή 0,68 δολάρια έναντι 0,63 των εκτιμήσεων. Όμως τα κέρδη παρέμειναν αρνητικά στα -1,1 δισ. δολάρια, 18% βελτιωμένα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όμως αυτό δεν εμπόδισε την μετοχή της εταιρείας να έχει απώλειες 6%. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ