Η Warner Music επενδύει στην Dapper Labs και “μπαίνει” στο blockchain

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η εταιρεία συμμετέχει σε μια επένδυση 11,2 εκατ. δολαρίων στην Dapper Labs, εταιρεία που δημιούργησε το viral blockchain παιχνίδι, CryptoKitties.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το CryptoKitties, παιχνίδι στο οποίο οι χρήστες αγοράζουν και ανταλλάζουν ψηφιακές γάτες μέσω Ether (κρυπτονόμισμα), “έριξε” το δημόσιο δίκτυο blockchain του ethereum μετά από μια -όπως αποδείχθηκε μη διαχειρίσιμη- “έκρηξη” συναλλαγών. Ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Warner Music, Jeff Bronikowski, δήλωσε σύμφωνα με το Forbes, ότι αν τα τεχνικά προβλήματα λυθούν, η τεχνολογία του CryptoKitties, που είναι παρόμοια με το bitcoin, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν μοναδικά εμπορεύσιμα προϊόντα, σε συνδυασμό με το “ρόστερ” καλλιτεχνών που διαθέτει η εταιρεία.

Ο Bronikowski δήλωσε επίσης ότι μετά την επένδυση, η ομάδα blockchain της εταιρείας θα συνεργαστεί με την Dapper Labs για να δημιουργήσει νέα ψηφιακά προϊόντα, χρησιμοποιώντας ένα νέο δημόσιο δίκτυο blockchain, το οποίο αποκαλύφθηκε χθες και ονομάζεται Flow. Το δίκτυο αυτό σύμφωνα με τη Warner Music μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών από ότι το ethereum ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί και σε άλλα projects της εταιρείας.

Σε αντάλλαγμα με αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στην τελειοποίηση του Flow και στο “χτίσιμο” εφαρμογών πάνω σε αυτό, οι επενδυτές που συμμετείχαν θα λάβουν και ένα μερίδιο μετοχών της εταιρείας με την επιλογή να το μετατρέψουν σε “νομίσματα” που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δίκτυο αφού η εταιρεία λάβει σχετική άδεια.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ