Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί σε Hollywood και Bollywood

 

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει επίσης γνωστό ότι η χώρα μας είναι επίσης μη θετική απέναντι σε αυτή την προοπτική, δημιουργώντας συνεχώς προσχώματα και προβλήματα, εγείροντας θέματα αισθητικής. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, το ΚΑΣ απαγόρευσε στο BBC να προχωρήσει σε γυρίσματα στο Σούνιο, κάτι που προκάλεσε την οργή της τότε κυβέρνησης, η οποία προσπαθούσε την ίδια σχεδόν περίοδο να προσελκύσει τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. 

Τέλος τα προσχώματα

Σε συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τέθηκε το θέμα των χαμένων κεφαλαίων από τις κινηματογραφικές παραγωγές οι οποίες αποφεύγουν τη χώρα μας. 

Οι προθέσεις των μεγάλων στούντιο του εξωτερικού είναι δεδομένες. Τόσο τα στούντιο του Hollywood όσο και αυτά του Bollywood έχουν τα τελευταία χρόνια προσπαθήσει να ξεκινήσουν γυρίσματα στη χώρα μας, όμως δεν βρήκαν ανοιχτές πόρτες. 

Την πρόθεση του αλλά και της κυβέρνησης να αλλάξει άρδην αυτή η αντιμετώπιση τόνισε ο υπουργός στην συζήτηση με εκπρόσωπους του τύπου, καθώς είναι κάτι που μπορεί εκτός από το να φέρει σημαντικά κεφάλαια στη χώρα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να κινήσει μια υποστηρικτική εγχώρια αγορά. 

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, φυσικά θα υπάρχουν κριτήρια για το τι θα παίρνει άδεια και έλεγχος για την προστασία του τόπου στο οποίο α πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, μια τακτική που ακολουθείται από όλες σχεδόν τις χώρες. 

Εκτός όμως των εσόδων από τα γυρίσματα, τα μέρη στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί αυτά τα γυρίσματα έχουν συνεχόμενα έσοδα από τους φίλους της ταινίας ή σειράς, οι οποίοι επισκέπτονται τα μέρη αυτά θέλοντας να τα δουν από κοντά. Κάτι ανάλογο έγινε στην Σκιάθο μετά την προβολή της ταινίας Mama Mia, ενώ και η Κεφαλλονιά μπήκε στο στόχαστρο τουριστών αλλά και του διεθνούς jet set μετά την ταινία Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ