Η Deutsche Bank “βλέπει” πτώση επιτοκίων από τη Fed

Μείωση των επιτοκίων από τη Fed προβλέπει η Deutsche Bankκατά επιπλέον 100 μονάδες βάσης, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 1,5% ως τα μέσα του 2020, εφόσον δεν υπάρξει κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

“Αν η κόντρα κλιμακωθεί, οι ΗΠΑ θα έρθουν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο μηδενικών επιτοκίων και ήπιας ύφεσης” γράφει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο David Folkerts-Landau, επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο ύφεσης.

H Fed μείωσε τον Ιούλιο τα επιτόκια για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συνεδριάζουν στις 17 Σεπτεμβρίου και η αγορά αναμένει ότι θα προχωρήσουν σε νέα μείωση επιτοκίων.

“Στις ΗΠΑ, οι οικονομολόγοι μας έχουν αναθεωρήσει χαμηλότερα τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας στο εμπόριο” επισημαίνει ο κ. Folkerts-Landau. “Η μεταποίηση συρρικνώνεται και υπάρχουν ρωγμές στην κατά τα λοιπά ισχυρή αγορά εργασίας” προσθέτει.

Επισημαίνει επίσης ότι οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων αύριο και θα αρχίσει εκ νέου τις αγορές στοιχείων ενεργητικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ