Huawei Mate 20 Pro: Ίσως το εξυπνότερο Smartphone σήμερα!

Με λειτουργίες που έρχονται από το μέλλον η νέα σειρά Mate της Huawei με “βασίλισσα” της σειράς την συσκευή Mate 20 Pro ήρθε για να μας δείξει πως περίπου θα είναι η καθημερινότητα μας σε λίγα χρόνια επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του Smartphone όπως την ξέρουμε έως σήμερα έχοντας βαθιά στο “dna” της ότι προσδιορίζει στην εποχή μας η έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Έχοντας λοιπόν την συγκεκριμένη συσκευή στα χέρια μας, τις λίγες ώρες που έχουν μεσολαβήσει από την επίσημη, παγκόσμια, παρουσίαση της νέας σειράς Mate στο Λονδίνο μπορούμε να πούμε πως αρχικά τα σημεία εκείνα που μας εντυπωσίασαν αναφορικά με τις λειτουργίες του εντοπίζονται στα εξής σημεία:
1. Στην δημιουργία 3D απεικόνισης σε ζωντανό χρόνο οποιαδήποτε αντικειμένου το οποίο κατόπιν μπορούμε να “δούμε” μέσα από την οθόνη του Huawei Mate20 Pro.
2. Η αναγνώριση προϊόντων και η συσχέτιση τους με ιστότοπους που τα προϊόντα αυτά μπορεί κάποιος να τα αγοράσει.
3. Η αναγνώριση επίσης κάποιο έργου τέχνης, μνημίου ή κτηρίου και η παροχή, άμεσα, των απαιτούμενων πληροφοριών.
4. Η αναγνώριση τροφών και η παροχή πληροφοριών για το βάρος τους, αλλά και την θερμική τους αξία βοηθώντας.

Αυτές λοιπόν είναι μερικές λειτουργίες του Huawei Mate20 Pro το οποίο κρύβει στο εσωτερικό του ένα “τεχνολογικό τέρας” προκαλώντας παράλληλα τον ανταγωνισμό, είτε αυτός έρχεται από την αμερικανική, είτε από την ασιατική ήπειρο. 

Ένα τεχνολογικό “κόσμημα”

Βεβαίως η Huawei Mate20 Pro εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό, κάτι που στην εποχή της ταχύτητας έχουμε αρχίσει να μην λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, ενώ θα έπρεπε, γιατί μπορεί μια συσκευή να εντυπωσιάζει με τις τεχνολογικές της αρετές, αλλά θα πρέπει να είναι παράλληλα και όμορφο και το Mate 20 Pro είναι πραγματικά ένα όμορφο τηλέφωνο που σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή.

Huawei-MATE20PRO-EMEAgr-3411-980x620

Σημειώνεται πως το νέο Mate 20 Pro θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, από τις αρχές Νοεμβρίου, στα εξής χρώματα: μαύρο, μπλε, και twilight.

Η “καρδιά” της τεχνολογίας

Το νέο Mate 20 Pro εκτός από την σχεδίαση του εντυπωσιάζει κυρίως με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Στην καρδιά του “χτυπάει” ο νέος επεξεργαστής της εταιρείας, ο Kirin 980, με τεχνολογία 7 νανόμετρων, ο πρώτος επεξεργαστής του είδους που παρουσιάστηκε για smartphone, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τις εξελιγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που υλοποιεί η συσκευή. O νέος επεξεργαστής είναι 75% πιο αποδοτικός από την προηγούμενη γενιά, ενώ αντίστοιχα αυξημένη είναι και η ενεργειακή του απόδοση, περίπου 58% περισσότερο από τον Kirin 970 που αντικατέστησε. 

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την νέα μπαταρία 4.200 mAh, το Mate 20 Pro έχει τεράστια αυτονομία. Η μπαταρία του αλλά και η τεχνολογία αντίστροφης φόρτισης που περιέχει, του επιτρέπει να φορτίζει ασύρματα άλλες συσκευές. Η εσωτερική μνήμη της συσκευής ξεκινάει από τα 6GB ενώ ο εσωτερικός του αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 256 GB. 

mate-20-pro-wireless

Φυσικά το Mate 20 Pro, είναι εφοδιασμένο με την τελευταία έκδοση λειτουργικού, το Android 9 P, ενώ πάνω του “τρέχει” το τελευταίας έκδοσης skin της εταιρείας EMUI 9.2

Πανίσχυρη κάμερα

Η συνεργασία με την Leica φυσικά συνεχίζεται και στο Mate 20 Pro, το οποίο έχει υλοποίηση 3 φακών για την κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής, σε μια πρωτότυπη διάταξη. Ο λόγος για αυτή την διάταξη είναι για να γίνεται η συσκευή αναγνωρίσιμη από όλους και περιλαμβάνει μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την υλοποίηση που είδαμε για στο P 20 Pro. H Huawei μαζί με την Leica αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον μονόχρωμο φακό και στην θέση του να βάλουν ένα ευρυγώνιο, ο οποίος στην πρώτη επαφή εντυπωσιάζει με το εστιακό του βάθος. Φυσικά τις δυνατότητες της κάμερας θα τις δούμε αναλυτικά στο review της συσκευής, όμως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η Huawei έφτασε σε νέα φωτογραφικά ύψη και πως η κάμερα του Mate 20 Pro θα “σαρώσει” τα βραβεία στην κατηγορία της. 

Η φωτογραφία είναι το σημείο στο οποίο ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τις προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής, αφού η αναγνώριση τόσο των συνθηκών φωτογράφισης. όσο και του αντικειμένου της είναι ακόμα καλύτερες από το P 20 Pro, και οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φυσικά η λειτουργία νυχτερινής φωτογράφισης είναι παρούσα και μάλιστα βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη υλοποίηση, όμως όλα αυτά θα τα δούμε σε βάθος στην αναλυτική παρουσίαση. 

photo-leica-xlg@2x

Οι άλλες συσκευές της σειρά Mate

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, από την σειρά Mate θα έρθει μονάχα το Mate 20 Pro αξίζει να αναφέρουμε και τα άλλα μοντέλο της σειράς η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες ακόμη και τα πιο ακριβά γούστα που θέλουν να έχουν στα χέρια μιας ξεχωριστή συσκευή όπως επί παραδείγματι η συσκευή της σειράς Mate που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Porsche Design και προσφέρετε σε δύο χρωματισμούς και δύο εκδόσεις.

Huawei-MATE20PRO-EMEAgr-3434-980x620

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ