Honor Vision TV: Ένα όραμα γεννιέται

Πριν από μερικές μέρες, η Honor παρουσίασε την Honor Vision TV στο πλαίσιο του HDC 2019.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για την πρώτη συσκευή η οποία θα λειτουργήσει με το νέο λειτουργικό σύστημα της Huawei το Harmony OS, αλλά από ότι φαίνεται αυτή η οθόνη έχει περισσότερα από ότι δείχνει.

Οθόνη

Η οθόνη θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, στην απλή και την Pro, με IPS panel 55” ανάλυσης 4K, 400nits φωτεινότητα, 178° γωνία θέασης, 87% κάλυψη της χρωματικής γκάμας NTSC και πιστοποίηση TUV Rheinland για προστασία από τη μπλε ακτινοβολία. Το περίβλημα της έχει πάχος μόλις 6.9mm και η οθόνη καλύπτει το 94% της πρόσοψης.

Hardware

Στο εσωτερικό του Honor Vision TV έχει τοποθετηθεί octa-core επεξεργαστής Honghu 818. Υποστηρίζει τις τεχνολογίες MEMC, HDR, Super Resolution, Auto Color Management, Local Dimming, Noise Reduction και Dynamic Contrast Improvement, για να υπάρχει καλύτερη δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας. Στο chipset συμπεριλαμβάνεται dual-band WiFi (2.4GHz & 5GHz) για ταχύτητες download έως 1.7Gbps, ενώ στην Pro έκδοση υπάρχει και ξεχωριστό chipset Hi3516D300 NPU για διαδικασίες Τεχνητής Νοημοσύνης που αφορούν την κάμερα της συσκευής.

“Κρυφή” Κάμερα

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό-έκπληξη που διαθέτει η Honor Vision TV Pro είναι η Pop-Up της κάμερα στο πάνω μέρος της τηλεόρασης και βγαίνει μόνο όταν τη χρειαστεί ο χρήστης της. Η κάμερα λειτουργεί για video κλήσεις και έχει την δυνατότητα για face recognition αλλά και κινήσεων του σώματος του χρήστη.

Λειτουργικό σύστημα

Η Honor Vision TV δεν θα διαθέτει το Android OS αλλά ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα το Harmony OS το οποίο προορίζεται για χρήση σε κάθε είδους συσκευή. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Honor Vision TV χάριν στην εφαρμογή HiLink ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται τις “έξυπνες” συσκευές του σπιτιού του μέσα από την τηλεόραση, αλλά θα έχει και άμεση επικοινωνία με smartphones και tablets για ανταλλαγή αρχείων και multimedia μέσω DLNA και Miracast.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Οι δύο εκδόσεις της Honor Vision TV έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν στην Κίνα σε τιμές 3799 yuan (περίπου €480) για την απλή (16GB αποθηκευτικό χώρο) και 4799 yuan (περίπου €610) για την pro (32GB αποθηκευτικό χώρο). 

Σημειώνεται ότι το μοντέλο Pro διαθέτει την Pop-Up κάμερα, 6x ηχεία 10W (αντί για 4 της απλής έκδοσης) και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο.

Για τις άλλες χώρες εκτός Κίνας παραμένει άγνωστο για την ώρα αν θα κυκλοφορήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ