H Google αντιδρά στην απαγόρευση και στέκεται στο πλευρό της Huawei

Η Google στέκεται στο πλευρό της Huawei και υποστηρίζει πως η απαγόρευση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας από όσα καλείται να λύσει.

Όπως φαίνεται η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιλάβει την Huawei στην λίστα των εταιρειών που απειλούν την εθνική ασφάλεια, οδηγώντας έτσι την Google να σταματήσει να αναβαθμίζει το λειτουργικό των κινητών της τηλεφώνων, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις πλευρές. 

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Google θέλει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Huawei στην αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το λειτουργικό που φτιάχνει η ίδια η Huawei για τις συσκευές της, μπορεί να αποδειχτεί εύκολος στόχος για σε ιούς και χάκερς. 

Αν και σε πρώτη ανάγνωση οι λόγοι της Google είναι απόλυτα σωστοί και λογικοί, καθώς έχει εξελίξει τα συστήματα ασφαλείας του λειτουργικού της και η χρησιμοποίηση του από εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο της δίνει την δυνατότητα; να έχει πολλά δείγματα επιθέσεων και αντιμετώπισης τους, κάτι που την κρατάει πάντα στην κόψη της τεχνολογίας, σε δεύτερη ανάγνωση υπάρχει και κάτι άλλο που την απασχολεί. 

H Huawei έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει το δικό της λογισμικό, μέρος του οποίου όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη του ο Ren Zhengfei ίσως χρησιμοποιείται ήδη σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Πολλές ακόμα κινέζικες εταιρείες, οι οποίες αποτελούν ένα τεράστιο ποσοστό των πωλήσεων ow end και mid range συσκευών, φοβούνται μήπως η “καμπάνα” των ΗΠΑ χτυπήσει στο μέλλον και για αυτές και έχουν αρχίσει να κοιτάνε με ενδιαφέρον την δημιουργία ενός λειτουργικού κατασκευασμένου από μια κινέζικη εταιρεία, ειδικά όταν αυτή η εταιρεία είναι η Νο2 εταιρείας σε πωλήσεις smartphones στον κόσμο. 

Εκτός όμως από τις σχετικά άγνωστες κινέζικες εταιρείες οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερη παρουσία στις ΗΠΑ, την κίνηση της Huawei για το δικό της λειτουργικό, έχουν δει με ενδιαφέρον εταιρείας όπως η Xiaomi, η Oppo, ενώ ακόμα και η Samsung έχει εκδηλώσει ένα διακριτικό ενδιαφέρον. 

Μπορεί την Google να μην την νοιάζει και πολύ τι κάνουν οι “μικρές” Κινέζικες εταιρείες, όμως μια συμμαχία ανάμεσα σε Huawei (Νο2 στον κόσμο), Xiaomi (No4 στον κόσμο) και Oppo (No5 στον κόσμο) την απασχολεί και μάλιστα πάρα πολύ. 

Οι συνδυασμένες πωλήσεις των εταιρειών αυτών αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πωλήσεων και των υπηρεσιών Android κάτι που θα “πονέσει” πολύ την Google σε περίπτωση που αποφασίσουν να συμμαχήσουν και αυτό η Google θέλει να το αποφύγει πάση θυσία. Αν σε αυτές προστεθεί κάποια στιγμή και η Samsung η έστω αρχίσει να κοιτάζει και αυτή προς την κατεύθυνση ενός κοινού λειτουργικού, τότε το “χαστούκι” στα έσοδα και τα κέρδη της Google θα είναι τεράστιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ