Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποψήφιος για το βραβείο πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς (και της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ) συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα για τον καλύτερο παίκτη (MVP) της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ και για τον καλύτερο αμυντικό του πρωταθλήματος.

Υποψήφιος για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτης (MVP) της χρονιάς αλλά και για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του ΝΒΑ στην κανονική σεζόν του πρωταθλήματος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 

O σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς (και της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ) επιβραβεύτηκε για τις εκπληκτικές του επιδόσεις για την φετινή χρονιά καθώς ουσιαστικά καθοδήγησε με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τα "Ελάφια" του ΝΒΑ στο κορυφαίο ρεκόρ της κανονικής περιόδου και σε μια θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρείται αυτήν την στιγμή ένας εκ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ, ο κυρίαρχος παίκτης της ομάδας των  Μπακς και ένας από τους λίγους υποψήφιους για να καταλάβει την θέση του "πρεσβευτή" του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, μετά τον Μάικλ Τζόρνταν και τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Για το βραβείο του MVP θα έχει αντιπάλους του τον Λεμπρόν Τζέιμς των Λος Άντζελες Λέικερς, που θεωρείται διάδοχος του Τζόρνταν και τον Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για τον κορυφαίο αμυντικό του ΝΒΑ, έχει ως αντιπάλους του τον Άντονι Ντέιβις των Λος Άντζελες Λέικερς και τον Γάλλο σέντερ Ρουντί  Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (που έχει αποκτήσει στις ΗΠΑ το προσωνύμιο "Greek Freak") είχε αναδειχθεί και πέρυσι Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) και αν καταφέρει να κερδίσει εκ νέου τον πολύτιμο τίτλο και για την φετινή σεζόν θα μπει στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος καθώς μόλις 5 παίκτες έχουν κατορθώσει το ίδιο ενώ μόλις 7 παίκτες έχουν πάνω από 2 τρόπαια στην καριέρα τους.  Σε περίπτωση που κατακτήσει και τους δύο τίτλους, τότε θα γίνει ο 4ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ,που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τους θρυλικούς Μάικλ Τζόρνταν, Χακίμ Ολάζουον και Κέβιν Γκαρνέτ.