Geoffrey Pyatt: Οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν τις εκλογές για να επενδύσουν στην Ελλάδα

Στις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Payatt, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, στο 29ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου “Η Ώρα Της Ελληνικής Οικονομίας”

Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρέσβης, το momentum στις σχέσεις των δύο χωρών άρχισε να “μεγαλώνει” από το 2017 και “γιγαντώθηκε” με την έξοδο της χώρα από τα μνημόνια. Ο κ. Pyatt στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία και προβολή που είχε το αμερικανικό περίπτερο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ εξήρε τις προσπάθειες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο οποίος “έχτισε” πάνω σε αυτή την παρουσία και βοήθησε ακόμα περισσότερο τις νεοφυείς Ελληνικές επιχειρήσεις. 

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρέσβης, την Άνοιξη θα υπάρξει μια νέα συνεργασία και επαφή Αμερικανικών Funds με νεοφυείς Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ τα αναλυτικά σχέδια για την δράση αυτή  θα ανακοινωθούν στις αρχές του καινούργιου χρόνου. 

Όπως δήλωσε ο G. Pyatt, οι ΗΠΑ έχουν στόχο να “μπουν” δυναμικά στην ελληνική αγορά, ενώ σαν κύριους πυλώνες της επενδυτικής “επίθεσης” των ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρέσβης έθεσε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το hub της διανομής του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, την Ελευσίνα και τις δυνατότητες δημιουργίας διακομετακομιστικών κέντρων αλλά και την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Σκαραμαγκά. Όπως ανέφερε ο G. Pyatt ήδη οι ΗΠΑ έχουν προωθήσει 31 πλοία στο Νεώριο της Σύρου για επισκευές, τονώνοντας την οικονομική ζωή του τόπου και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Όπως είπε ο Αμερικανός πρέσβης, οι ΗΠΑ δείχνουν την έμπρακτη υποστήριξη τους στην Ελλάδα, με επενδύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ τόνισε και την παρουσία του 6ου Στόλου στην χώρα σαν ένα άξονα προστασίας των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών. Ο κ. Pyatt έκανε επίσης λόγο για τους Αμερικάνους τουρίστες οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν πολύ σε ποσοστό μέσα στις επόμενες χρονιές, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών και το αν η ύπαρξη μια εκλογικής χρονιάς επηρεάσει τα επενδυτικά σχέδια των ΗΠΑ για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον G. Pyatt, οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα λόγο να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι ελληνικές εκλογές, καθώς υπάρχει ήδη καλό momentum, αλλά επειδή και οι δύο υποψήφιοι έχουν την ίδια “δίψα” για ξένες επενδύσεις στη χώρα και δεν υπάρχει κάτι να δείχνει πως θα υπάρξουν εμπόδια σε αυτές. 

Μιλώντας για εμπόδια, ο κ. Pyatt τόνισε πως πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση για το Ελληνικό κα να προχωρήσει η επένδυση και η λειτουργία του καζίνο, ενώ τόνισε πως αναμένει η μέχρι τώρα διαφάνεια για τον Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα να συνεχιστεί. Τέλος τόνισε την συμπαράσταση και την ευχαρίστηση για το “χτύπημα” εναντίον των ιστοσελίδων που διακινούσαν πειρατικό υλικό καθώς αποτελούσαν πηγή διαφυγόντων κερδών για την αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ