Συνεργασία με την Amazon ξεκινούν τα ΕΛΤΑ- Ποια τα οφέλη για τους πελάτες

Η παρουσία της Amazon στην Ελλάδα ενισχύεται συνεχώς

Συνεργασία με την Amazon ξεκινούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με σκοπό να διανέμουν τα προϊόντα της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι, ενισχύεται συνεχώς η παρουσία της Amazon στη χώρα καθώς ,μάλιστα, πρόσφατα μια θυγατρική της σε άλλη δραστηριότητα, ανανέωσε τη λειτουργία της στην Αθήνα.

Η εν λόγω συμφωνία έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και σχετίζεται με τη μεταφορά προϊόντων που εμπορεύεται και στέλνει σε αποδέκτες ανά την επικράτεια. Ουσιαστικά, η υπηρεσία αυτή, γνωστή κι ως last mile delivery, συνδέεται με τη μεταφορά δεμάτων από αεροδρόμια, σταθμούς οχημάτων αλλά και λιμάνια στους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα του μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, καθώς η συνεργασία με την Αmazon για την παράδοση αποστολών στην Ελλάδα, δεν ήταν εφικτή μερικούς μήνες πριν. Πρόκειται , ουσιαστικά, για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Παράλληλα, ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν πως ο κυριότερος λόγος της συνεργασίας είναι η γεωγραφική κάλυψη που μόνο   τα ΕΛΤΑ μπορούν να παρέχουν. Έτσι, θα είναι δυνατή η παράδοση σε κάθε μέρος της χώρας.

Έως τώρα η Amazon συνεργαζόταν κυρίως με πολυεθνικές εταιρείες μεταφορών, οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν όλα τα μέρη της Ελλάδας. Με την “εκτόξευση” του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας ,ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση των πελατών της Amazon από διάφορες  περιοχές της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, μια τέτοια συνεργασία ήταν απαραίτητη, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν πελάτες ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο. 

Με την συγκεκριμένη συμφωνία η Amazon επιβεβαιώνει ότι ένα από τα σχέδια της είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα “κόμβος” των ψηφιακών υπηρεσιών της στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο ο αμερικανικός κολοσσός “ανακοίνωσε” το άνοιγμα πρώτου γραφείου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο γραφείο της AWS στην Ελλάδα»  είχε δήλωσε ο Przemek Szuder, AWS Central and Eastern Europe Leader. “Καθώς οι πελάτες μας στη χώρα αυξάνονται, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νέων πελατών”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ