Γίνε κι εσύ εστιάτορας – (Δεν) Μπορείς!

Επιχειρηματίες με «βαθιές» τσέπες, επενδυτές, εφοπλιστές και άλλοι φιλόδοξοι restauranteur διαγκωνίζονται για τα «φιλέτα» του τομέα της μαζικής εστίασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν πρώτοι το νέο talk of the town στέκι της Αθήνας μετά την άρση του lockdown.

Ρε… ζημιά που έχουν κάνει, τελευταία, οι πραγματικά πολλές τηλεοπτικές όσο και κάθε μορφής έκφρασης μαγειρικές εκπομπές. Φαίνεται πως την δόξα αρκετών επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης ζήλεψαν ουκ ολίγοι επιχειρηματίες με «βαθιές» τσέπες.

Τι πληροφορικάριοι, τι επενδυτές, τι εφοπλιστές, «ουρά» δείχνουν να κάνουν σε επιλεγμένα -είναι αλήθεια- «φιλέτα» του τομέα της μαζικής εστίασης. Εντός και εκτός των Αττικών συνόρων… Με κύρια έμφαση στην Ριβιέρα και δη σε ολόκληρο το μήκος της.

Εντούτοις, όμως, η πιο «φρέσκια» περίπτωση αφορά σε μια εντελώς αντίθετη (σε επίπεδο χωροταξίας στον ορίζοντα) multi-πρόταση διασκέδασης. Θα έλεγα να θέσετε την πυξίδα σας προκειμένου να δείχνει κατά Βόρεια μεριά. Demi-Βόρεια για την ακρίβεια.

Ο χώρος, ως άλλη Πηνελόπη, έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα ουκ ολίγων Μνηστήρων, οι οποίοι δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα «θέλγητρά» του, καθώς το γεγονός ότι εκτείνεται… καθ’ ύψος, αρκεί προκειμένου να πολλαπλασιάσει την αξία του. «Sky is the limit!», όπως ισχυρίζεται και ένας καλός φίλος της στήλης.

Όσο για την «αγνότητα» με την οποία περιβάλλεται η εκπεφρασμένη πρόθεση των προαναφερθέντων, ώστε να γίνει ξεκάθαρα κτήμα καθενός το line-up του χρήματος, φτάνει ένα sneak-peak στους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του χώρου.

Εξόχως δυνατά, υπερκερνώντας ακόμη και το πανίσχυρο στοιχείο της θάλασσας και των σεντουκιών με λίρες που συνήθως ακολουθούν τους εκπροσώπους της, φαίνεται πως έχει εισέλθει στον άτυπο διαγωνισμό ο επώνυμος παίκτης με ιστορία από τα παλιά και σημείο αναφοράς στο… Νησί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφασίζει να κινηθεί επωνύμως και ουχί ακολουθώντας την πεπατημένη του non disclosure, και δη για έναν επαγγελματικό χώρο την φύση του οποίου αγνοεί παντελώς.

Βέβαια, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να μετατρέψει πλήρως το set-up, ώστε στο τέλος της ημέρας να λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα, σε καίριο σημείο, σημαντικής προβολής, στην καρδιά του πάλαι ποτέ deal making τριγώνου.

Λέτε να αναβιώσουν τα (εξόχως κοντινά σε επίπεδο χρονικής αποτύπωσης) μεγαλεία, όταν πρώτα έστριβαν τα πούρα τη γωνία και εν συνεχεία, με την πάροδο μερικών δευτερολέπτων έκανε την εμφάνιση και το πρόσωπο που το απολάμβανε;

Πάντως, επειδή και οι τοίχοι έχουν… αυτιά, το μόνο σίγουρο είναι πως στην περίπτωση του εν λόγω χώρου, θα αποδειχτεί πως το… στόμα (των ίδιων των τοίχων) είναι ακόμη πιο περιγραφικό, όσο και γλαφυρό για τα όσα έχουν συμβεί (ειπωθεί και συμφωνηθεί) στα τραπέζια του με το πέρασμα του χρόνου.

Τώρα, πως τα ανωτέρω θα συνδυαστούν με λευκές και μαύρες συσκευές, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, τεχνολογικά προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες, μένει να αποδειχθεί.

Αν μη τι άλλο, στοίχημα για τολμηρούς, όσο και γενναίους με «Κάπα» κεφαλαίο. Ου μην και ελαφρώς ερυθρούς και σίγουρα όχι από ντροπή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ