Ψεύτης και με τη …βούλα ο Ντόναλντ Τραμπ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Twitter χαρακτήρισε “fake” μια ανάρτηση του αμερικανού προέδρου και κάλεσε τους χρήστες να “ενημερωθούν για τα γεγονότα”

Οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολλές φορές προκαλέσει την χλεύη των μέσων ενημέρωσης, τα οποία δεν σταματούν να επικρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις επιλογές του. Η μόνιμη γραμμή άμυνας του προέδρου είναι να αποκαλεί fake news όποιους δεν συμφωνούν μαζί του, όμως αυτή τη φορά, ήταν αυτός στον οποίο μπήκε η σφραγίδα των “ψεύτικων νέων” και μάλιστα από το ίδιο το Twitter. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Twitter χαρακτήρισε “fake” μια ανάρτηση του αμερικανού προέδρου και κάλεσε τους χρήστες να “ενημερωθούν για τα γεγονότα”. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριζε πως οι επιστολικές ψήφοι είναι “ουσιαστικά χαλκευμένες” και θα έχουν σαν αποτέλεσμα “εκλογική νοθεία”. 

 

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Έξαλλος ο Τραμπ

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση αυτή του Twitter έκανε έξαλλο τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν έχασε χρόνο και επιτέθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας το για “φίμωση του ελεύθερου λόγου”, ενώ απείλησε πως δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ