“Άλμα” 530 μονάδες στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση της αγοράς

Το μικρό ράλι που πραγματοποιήθηκε, βρήκε τον S&P500 για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου πάνω από τις 3.000 μονάδες

Παρά τις ανησυχίες για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, η αισιοδοξία για το άνοιγμα της αγοράς υπερίσχυσε, κάτι που οδήγησε τον Dow Jones να κάνει ένα σημαντικό “άλμα” 530 μονάδων. 

Με τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού και πολίτες και επιχειρήσεις να επανέρχονται αργά και σταθερά σε κανονικούς ρυθμούς, η αγορά αναθάρρησε κάτι που αποτυπώθηκε στα ταμπλό. “Νικητές” της συνεδρίασης οι United Airlines, Carnival και MGM Resorts, οι οποίες είδαν τις μετοχές τους να βγάζουν ένα +11%, ενώ ξεχώρισε και το +12% των θεματικών πάρκων και λούνα παρκ Six Flags, μετά την ανακοίνωση τους ότι θα επαναλειτουργήσουν τον Ιούνιο. 

Το μικρό ράλι που πραγματοποιήθηκε, βρήκε τον S&P500 για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου πάνω από τις 3.000 μονάδες, ενώ ήταν και η πρώτη συνεδρίαση από τις αρχές Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία εμπόρων από την μέρα έναρξης της καραντίνας. 

Το θετικό ξεκίνημα ακολούθησε την καλύτερη εβδομάδα της αγοράς από τις αρχές Απριλίου . Παρά το μικτό κλείσιμο στις συναλλαγές της Παρασκευής, σημαντικοί δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο έως την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση της Moderna για θετικές εξελίξεις σε δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της και την αυξανόμενη αισιοδοξία για τα νέα ανοίγματα. Οι εισροές κεφαλαίων σε μεγάλες τεχνολογικές μετοχές όπως το Facebook και η Apple, αύξησαν επίσης τα ιδιαίτερα συγκεντρωτικά σημεία αναφοράς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ