Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τεράστια περιθώρια ανόδου

Η Goldman Sachs διατήρησε τις προβλέψεις της για τις ελληνικές τράπεζες, στο εβδομαδιαίο της report για τις τράπεζες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Goldman Sachs διατηρεί το “buy” για την Alpha Bank ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες διατηρεί ουδέτερη σύσταση. Σύμφωνα με το δελτίο της, οι τιμές-στόχοι είναι για την Τράπεζα Πειραιώς 1,7 ευρώ ή 74% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή, για την Εθνική Τράπεζα 2,5 ευρώ ή 196% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή, χαμηλότερα η στα Eurobank 0,8 ευρώ ή 154% αλλά υψηλότερα από την τιμή στο Χ.Α. και τέλος για την Αlpha Βank 2,1 ευρώ ή 291% υψηλότερα.

Για τη Eurobank, η Goldman Sachs υπολογίζει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 3,2 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,21 φορές την ενσώματη λογιστική αξία. Για την Εθνική Τράπεζα, ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 3,36 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,14 φορές την ενσώματη λογιστική αξία. Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς, υποστηρίζει ότι η μετοχή της είναι διαπραγματεύσιμη σε 10,2 φορές τα κέρδη του 2020 και 0,08 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Οι τράπεζες της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι διαπραγματεύσιμες με 7,8 φορές τα κέρδη τους και 1,2 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Αναλυτικά

• Για την Alpha Bank, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 2,3%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,4% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 3,3%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 1,1%. Η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,3%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 12,6%.

• Για την Τράπεζα Πειραιώς, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 2,4%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,2% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 3,2%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 1,1%. Η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,1%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 7%.

• Για την Εθνική Τράπεζα, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 1,8%, οι προμήθειες σε 0,4% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,1% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 2,3%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 0,5% και η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,4%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 12,7%.

• Για τη Eurobank, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 1,9%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,2% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 2,7%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 0,6% και η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,5%, η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ