Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα ζούμε από αύριο το πρωί – Ποιοι θα μετακινούνται και πως

Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα του πριν από λίγο ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση. 

Ποιοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, “από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το ποιοι εξαιρούνται από το νέο μέτρα ανέφερε: Τα μέλη της κυβέρνησης και της Βουλήςκρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Τι χρειάζεται για τις μετακινήσεις μας

Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει κάποιος για να μπορεί να κυκλοφορεί. 

Τόνισε ότι «όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ