Ο Ερντογάν δεν αφήνει τους μετανάστες να αποχωρήσουν από τα σύνορα

Αναστάτωση επικρατεί αυτή τη στιγμή στις τάξεις των μεταναστών στα σύνορα καθώς έχουν πια αντιληφθεί ότι έπεσαν θύμα του παιχνιδιού της τουρκικής κυβέρνησης, όμως δεν βρίσκουν τρόπο να αποχωρήσουν. 

Η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα της προκειμένου να οδηγήσει χιλιάδες μεταναστών στα σύνορα για να περάσουν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει τεράστιες εντάσεις τις τελευταίες μέρες στα σύνορα του Έβρου. Χιλιάδες μετανάστες οδηγήθηκαν εκεί όταν η τουρκική πλευρά με πληθώρα ψεύτικων ανακοινώσεων, είπε ότι τα σύνορα με την Ευρώπη έχουν ανοίξει. 

Για το σκοπό αυτό, και όπως έχουν αποδείξει πολλά ρεπορτάζ, έχει μισθώσει και πούλμαν τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες στην συνοριακή γραμμή, με σκοπό να πιέσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη προκειμένου να λάβει υποστήριξη τόσο οικονομική όσο και στρατιωτική για την συνεχιζόμενη εισβολή της στην Συρία. 

Όμως όπως έχει πια αντιληπτό από τους μετανάστες οι οποίοι συνέρρευσαν στα σύνορα, το μόνο που συνέβη ήταν να πέσουν θύμα των παιχνιδιών που παίζει ο Ερντογάν με τον υπόλοιπο κόσμο και προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχωρήσουν. 

Όμως οι εντολές που έχουν πάρει τα λεωφορεία που τους μετακινούν είναι “με κανένα τρόπο να μην τους γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη” και στις δομές που έμεναν μέχρι πριν από μερικές μέρες, καθώς πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η ένταση στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές. Για το σκοπό αυτό, ανάμεσα στους μετανάστες η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να έχει τοποθετήσει “προπαγαδιστές” οι οποίοι φροντίζουν από την μία να συνεχίζουν τις εντάσεις και από την άλλη να υποδαυλίζουν τις ελπίδες των μεταναστών που θέλουν να φτάσουν μέσω Ελλάδας στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. 

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από τα σύνορα, οι μετανάστες επιβιβάζονται σε λεωφορεία και πούλμαν όμως αυτά κάνουν το γύρο της περιοχής των συνόρων και τους μεταφέρουν σε άλλα σημεία των συνόρων, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα σημεία έντασης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ