Εποχή Κυριάκου!

Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί αντίπαλοι ασχολούνται με την μικροπολιτική και το παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας του, να αλλάξει όσα ξέραμε ως σήμερα.

Τα πρώτα βήματα, τόσο του ιδίου, όσο και της κυβέρνησης του δείχνουν ότι και έτοιμοι να κυβερνήσουν ήταν, αλλά και κάνουν πράξη για όσα είχα υποσχεθεί από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι οι πρώτες πράξεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορούν την άρση του ασύλου και η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που βρίσκεται σε ισχύ από το 2009! Αυτό λοιπόν που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να ξεκινήσει από τα απλά, γιατί αν ως κοινωνία δεν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο – πλέον – το μόνο που κάνει είναι να προσφέρει προστασία ανθρώπους του περιθωρίου και ταυτόχρονα να εφαρμοστεί ο νόμος της απαγόρευσης του καπνίσματος, που ισχύει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τότε μάλλον έχουμε πρόβλημα.

Στον ίδιο τέμπο φαίνεται πως κινούνται και οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι κάνουν τα αυτονόητα. Κάνουν την δουλειά που τους έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός.

Σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας και πλέον όροι όπως οι «100 πρώτες ημέρες», τα «μπάνια του λαού» κ.α. ακούγονται απαρχαιωμένοι.

Μάλλον έφτασε η εποχή που όλοι θα κοιτάξουμε μπροστά και θα δουλέψουμε για το μέλλον, τόσο το δικό μας, όσο κυρίως για αυτό των παιδιών μας και να σταματήσουμε να μιλάμε με όρους του παρελθόντος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ