Συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Αφορά το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Συνεργασία με την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και δημιουργία νέου κοινωνικού ιατρείου επί της οδού Λαγκαδά ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το επιστημονικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι ωφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και διαβιούν σε επισφαλείς στεγαστικές συνθήκες. Οι υπηρεσίες παρέχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με κλήση στον αριθμό 2310 566 641 επί της οδού Μοναστηρίου 62 (4ος όροφος του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας του Δήμου Θεσσαλονίκης) .

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα το νέο Κοινωνικό Πολυιατρείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γιατρών του Κόσμου στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά με Γαλανάκη (περιοχή «Δωδεκαόροφων»), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες. Στόχος είναι η λειτουργία βασικών ιατρικών υπηρεσιών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής, Γυναικολογίας, Παθολογίας, Ψυχιατρικής ενώ το έργο του Πολυιατρείου θα πλαισιώνεται από επιπρόσθετες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η Οφθαλμολογική, η Δερματολογική, η Ακτινολογική και η Ορθοπεδική.

Η δημιουργία του Κοινωνικού Πολυιατρείου με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55), θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.