Alpha Bank–Nexi: Επίσημη παρουσίαση της Nexi Payments Greece

Πρεμιέρα για τη νέα κοινή εταιρεία (joint venture) που θα παρέχει καινοτόμες λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες με στόχο μία νέα εποχή ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα.

Στην επίσημη παρουσίαση της εταιρείας Nexi Payments Greece προχώρησαν σήμερα η Alpha Bank και η ιταλική εταιρεία Nexi, με στόχο τον μετασχηματισμό του κλάδου αποδοχής πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών (merchant acquiring) στην Ελλάδα. Η κοινή εταιρεία (joint venture) πρόκειται να προσφέρει άμεσα ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις ψηφιακών πληρωμών για επιχειρήσεις, καταστήματα και εμπόρους ενώ θα αναπτύξει πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής για την ελληνική αγορά.

Στην ειδική εκδήλωση μίλησαν για την σημασία της συνεργασίας για την ελληνική αγορά ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο CEO του Ομίλου Nexi, Paolo Bertoluzzo, ο οποίος από την πλευρά του μίλησε για την επιλογή της Ελλάδα για αυτή την σημαντική επένδυση, αποκαλύπτοντας και τα σχέδια του ιταλικού ομίλου για τα επόμενα χρόνια ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Payments Greece, Διονύσης Γρηγοράτος παρουσίασε τις δύο πρώτες λύσεις (Nexi SmartPOS και Nexi SoftPOS) που θα διατεθούν άμεσα στην ελληνική αγορά, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν νέες τεχνολογικές λύσεις τόσο από το χαρτοφυλάκιο της Nexi όσο και από τις καινοτόμες υπηρεσίες που αναπτύσσονται ήδη στο κέντρο έρευνας και τεχνολογία που λειτουργεί ήδη στην χώρα μας.

Η Nexi Payments Greece θα συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και στην καλλιέργεια μίας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση, απλοποιώντας τις συναλλαγές και φέρνοντας τους εμπόρους και τους καταναλωτές ένα βήμα πιο κοντά σε μία νέα εποχή πληρωμών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των δύο ομίλων, οι ψηφιακές πληρωμές προβλέπεται να αναβαθμιστούν σημαντικά, παρέχοντας ταχύτερη, ευκολότερη και ακόμη πιο ασφαλή εμπειρία για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις, μέσω της παροχής εργαλείων άμεσης χρήσης (ready-to-use), που θα επιτρέπουν μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των πληρωμών των πελατών. Την ίδια στιγμή, οι νέες υπηρεσίες από την Alpha Bank και τη Nexi θα δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μία νέα, απλοποιημένη εμπειρία αγορών χωρίς τη χρήση μετρητών.

Οι νέες ψηφιακές λύσεις πληρωμών και συναλλαγών

«Η συνεργασία της Alpha Bank με τη Nexi στον τομέα των πληρωμών, αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για δημιουργία συμμαχιών με ομίλους –ηγέτες στην παγκόσμια αγορά, με στόχο την παροχή λύσεων κορυφαίας ποιότητας προς τους πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την αμοιβαία δέσμευση των δύο μερών και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα μετασχηματίσει την εμπειρία ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που οι Πελάτες μας επιλέγουν – σε ολοένα και πιο αυξημένα ποσοστά – τις πληρωμές χωρίς μετρητά» δήλωσε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη τόσο για την ίδια την τράπεζα που κατέχει ήδη ηγετική θέση με 25% στον κλάδο όσο και για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την έναρξη μίας στρατηγικής συνεργασίας με την Alpha Bank στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την κοινή δημιουργία της Nexi Payments Greece, η οποία θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης των πληρωμών στη χώρα. Μαζί, θα παρέχουμε στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στη δημόσια διοίκηση μία προσφορά καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων και υπηρεσιών, με στόχο να γίνουν οι ψηφιακές πληρωμές μία καθημερινή εμπειρία που ωφελεί ολόκληρο το σύστημα πληρωμών.Αυτή η συνεργασία με την Alpha Bank, σύμφωνα με την επιλεκτική επενδυτική μας στρατηγική, σε αγορές με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η Ελλάδα, για τον Όμιλο Nexi, αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στην πορεία μας, για τη δημιουργία αξίας σε μία άκρως ανταγωνιστική και ταχέως εξελισσόμενη αγορά» δήλωσε ο CEO του Ομίλου Nexi, Paolo Bertoluzzo και συμπλήρωσε:«Η συνεργασία αυτή, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσής μας στην Ελλάδα, όπου απασχολούμε ήδη περισσότερα από 1.000 άτομα και όπου πρόσφατα δημιουργήσαμε στην Αθήνα ένα κέντρο αριστείας, για την ανάπτυξη της πλατφόρμας issuing που θα εξυπηρετεί ολόκληρο τον Όμιλο Nexi. Τα επόμενα 5 χρόνια, θα επενδύσουμε περισσότερα από Ευρώ 100 εκατ. στην Ελλάδα και σχεδιάζουμε να προσλάβουμε 100 ταλαντούχους επαγγελματίες για να εργαστούν στις τεχνολογικές μας πλατφόρμες νέας γενιάς».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Payments Greece, Διονύσης Γρηγοράτος επισήμανε τις νέες δυνατότητες ηλεκτρονικών συναλλαγών και ψηφιοποίησης που θα αποκτήσουν άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην ώθηση που θα δοθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις ανέπαφες συναλλαγές για τους καταναλωτές, αλλάζοντας τα δεδομένα δεκαετιών στην χώρα μας: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς τόσο η Alpha Bank, όσο και η Nexi εισέρχονται σε μία νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της Nexi Payments Greece, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Η σημερινή ημέρα είναι επίσης σημαντική, καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη των ενεργειών μας που θα μετατρέψουν το όραμά μας σε πραγματικότητα. Τις επόμενες ημέρες, σε επιλεγμένα καταστήματα της Alpha Bank αρχικά και αμέσως μετά σε όλη τη χώρα, θα διατεθούν στους εμπόρους δύο νέες καινοτόμες λύσεις της αγοράς: το Nexi SoftPOS, για μικρούς και μεγάλους εμπόρους, που τους επιτρέπει να μετατρέψουν το smartphone τους σε τερματικό POS που δέχεται όλες τις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής, και τo Smart POS Terminal, για μεγαλύτερους εμπόρους, που τους επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των λογαριασμών τους, μέσω νέων λειτουργιών. Ήδη από την πρώτη μέρα, παρέχουμε λύσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι για τον ρόλο που θα παίξουμε στην εξέλιξη του χώρου των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της κοινής εταιρείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και της Πρέσβειρας της Ιταλίας στη χώρα μας, Patrizia Falcinelli.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ