Νότης Μηταράκης: Η Ελλάδα θα στηρίξει τον ουκρανικό λαό

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε πως η χώρα μας θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής και τεχνικής βοήθειας.

«Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην προσπάθεια στήριξης του ουκρανικού λαού, άμεσα με τεχνική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Πολωνία και άλλες χώρες», επισήμανε ο Yπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο Ν. Μηταράκης επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία «είναι πρόσφυγες πολέμου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες» και πρόσθεσε ότι «αν πρέπει να πάρουμε και εμείς ως χώρα έναν αριθμό ανθρώπων, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Το κόστος θα καλυφθεί από την Ευρώπη».

Τέλος, ο Ν. Μηταράκης χαρακτήρισε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία «παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, μια αναθεωρητική στάση της Ρωσίας, η οποία είναι καταδικαστέα από όλο το Δυτικό κόσμο» τονίζοντας επίσης ότι «είναι σημαντικό η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με μία φωνή να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι σε αυτές τις αναθεωρητικές βλέψεις».