Γιώργος Στάσσης: Ο manager που οδηγεί τη ΔΕΗ στην «πράσινη εποχή»

O CEO της εταιρείας βρίσκεται πυρήνα γύρω από την εφαρμογή μιας βιώσιμης μετάβασης στην ΔΕΗ.

Η αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί πιστά η ΔΕΗ την τελευταία διετία εν πολλοίς είναι συνυφασμένη με το όνομα του Γιώργου Στάσση. Όταν ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας τον Ιούλιο του 2019, ο νέος, αλλά έμπειρος μάνατζερ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωπος με μια σειρά σημαντικών προκλήσεων.  

Με σκληρή δουλειά, πίστη και όραμα για τη μετάβαση της ΔΕΗ στη νέα εποχή της ενέργειας, ο Γιώργος Στάσσης έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον οικονομικό αλλά και ενεργειακό εξορθολογισμό της ΔΕΗ.  

Σε μόλις τρία χρόνια, υπό την ηγεσία του Γιώργου Στάσση, η εταιρεία σημείωσε δυσανάλογα μεγάλη πρόοδο στον τομέα της απολιγνιτοποίησης και της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα, η ΔΕΗ κατέγραψε σημαντική πρόοδο σε θέματα ρευστότητας, ενώ την τελευταία διετία, παρά τις έντονες προκλήσεις που επέφερε η πανδημία στο εγχώριο επιχειρείν, το project του Γιώργου Στάσση για το μετασχηματισμό της ΔΕΗ συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό.  

Ενδεικτικά, το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα λειτουργικά κέρδη της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 43 εκατ. ευρώ, ενώ για την ίδια περίοδο η συμμετοχή του λιγνίτη σε επίπεδο παραγωγής μειώθηκε στο 26%. Το πλάνο που κατήρτισε ο Γιώργος Στάσσης με έμφαση στην πράσινη παραγωγή και την πελατοκεντρική κατεύθυνση χαιρέτισαν και οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, με τη Standard & Poor’s να προχωρά σε δύο διαδοχικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της ΔΕΗ στην κατηγορία Β+ το Νοέμβριο του 2020 και τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς.  

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, πιστός στο όραμά του για ένα μέλλον με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, παρουσίασε στις αρχές Ιουλίου, το πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου ηλεκτροκίνησης της εταιρείας. Το καινοτόμο ΔΕΗ blue προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση 10.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, συνεισφέροντας σημαντικά στην προώθηση της στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα.