4+1 εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας για «εξόρμηση» μετά το γραφείο!

Υπάρχουν εστιατόρια με εύκολη πρόσβαση, τα οποία μπορούν να “πείσουν” τους λάτρεις της γαστρονομίας και των διαφορετικών γεύσεων πώς πρέπει να δουν το κέντρο με άλλο μάτι

Πολλοί θεωρούν ότι η εργασία στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί “αναγκαίο κακό”.  Κάτι ,δηλαδή, που δε μπορεί να αλλάξει, αφού εκεί στεγάζονται πολλά γραφεία και επιχειρήσεις γενικότερα. Μπορεί η τηλεργασία να έχει “βοηθήσει” ορισμένους να μείνουν μακριά από τις πολύβουες κεντρικές περιοχές, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που επέστρεψαν η δεν “αποχωρίστηκαν” ποτέ το γραφείο. Εν μέσω καλοκαιριού δε, τα πράγματα δυσκολεύουν πιο πολύ, με τους περισσότερους να αναζητούν εναλλακτικά μέρη για έξοδο μετά τη δουλεία η για επαγγελματικές συναντήσεις. Υπάρχουν ,λοιπόν, εστιατόρια με εύκολη πρόσβαση, τα οποία μπορούν να “πείσουν” τους λάτρεις της γαστρονομίας και των διαφορετικών γεύσεων πώς πρέπει να δουν το κέντρο με άλλο μάτι! 

Αgora Select Restaurant

To εστιατόριο Agora Select, λίγα μόλις λεπτά από το ξενοδοχείο Hilton, προσφέρει ελληνική και διεθνή κουζίνα με ποικιλία στις γεύσεις και τα πιάτα του. Οι επιλογές είναι πολλές: από κρεατικά και ψάρια μέχρι ζυμαρικά και ριζότα, τα οποία συνθέτουν ένα μενού που καλύπτει όλα τα γούστα. Μάλιστα, εκτός από τις επιλογές σε φαγητό, προσφέρει και ποικιλία σε κρασιά, ενώ έχει καθιερωθεί κι ο θεσμός του «μήνα παραγωγού» όπου παρουσιάζεται κάθε μήνα ένα ξεχωριστό κρασί σε πολύ καλή τιμή. Πρόκειται για ένα ζεστό κι όμορφο χώρο , ιδανικό για αποφόρτιση μετά τη δουλειά.

 

 

Κιουζίν 

Η ελληνική κουζίνα αλλιώς είναι το “σύνθημα” του συγκεκριμένου εστιατορίου, κάτι που δημιουργεί περιέργεια σε όποιον το διαβάζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για πειραγμένες ελληνικές γεύσεις. Πράγματι, το Κιουζίν στο Κολωνάκι, προτείνει μια διαφορετική εκδοχή για κάθε παραδοσιακό πιάτο χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π από διάφορα μέρη. Είναι το κατάλληλο μέρος για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, αλλά έχουν βαρεθεί τις συνηθισμένες παρασκευές. Παράλληλα, το vintage περιβάλλον και η διακόσμηση προδιαθέτουν κάθε επισκέπτη πως αυτό που θα γευτεί ,μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά θυμίζει Ελλάδα! 

 

Άμα Λάχει 

Εκτός από αυτούς που θέλουν να δοκιμάζουν διαφορετικές παραλλαγές, υπάρχουν και οι πιο παραδοσιακοί, όπου προτιμούν γνώριμες γεύσεις. Το εστιατόριο Άμα Λάχει στη Καλλιδρομίου διαθέτει μια ευρεία γκάμα από ελληνικούς μεζέδες με όλα τα καλούδια της ελληνικής γης, όπως τυριά μπαχαρικά αλλά και μυρωδικά. Ακόμη, τα παραδοσιακά πιάτα με υλικά από τα ελληνικά νησιά έχουν την τιμητική τους. Το γραφικό “σκηνικό” με την πράσινη αυλή,  το καθιστά ιδανική επιλογή για μια συναδελφική έξοδο, κυρίως τα απογεύματα της Παρασκευής! 

Ελλέβορο/ Ellevoro

Το εστιατόριο Ελλέβορο, μια διαφορετική επιλογή στην καρδιά της ακρόπολης, θυμίζει άλλη εποχή. Διατηρώντας το στοιχείο της παράδοσης με κάποιες μοντέρνες πινελιές,  μοιάζει με ένα παλιό αρχοντικό που “ταξιδεύει” τους επισκέπτες σε άλλη εποχή. Εκεί μπορεί να γευτεί κάνεις ελληνική κουζίνα και διαφορετικές εκδοχές πιάτων με κύριο χαρακτηριστικό  το “πάντρεμα” γλυκών και αλμυρών γεύσεων. Προσφέρει ,δηλαδή, ποικιλία σε ορεκτικά κρεατικά με εναλλακτικές σάλτσες, ενώ σε όλα τα πιάτα γίνονται αισθητά προϊόντα από την ελληνική γη, όπως ο κρόκος Κοζάνης. Το στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό είναι η ρετρό ατμόσφαιρα, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις αμέτρητες αντίκες του σε συνδυασμό με το παραδοσιακό τζάκι.  

Belpaese

Ομολογουμένως, η ιταλική κουζίνα έχει πολλούς θαυμαστές. Αν και πρόκειται για κάτι διαδεδομένο που μπορεί κανείς να βρει σε πολλά σημεία, υπάρχουν και οι πιο απαιτητικοί που “ψάχνουν” νέους συνδυασμούς και αυθεντικές γεύσεις. Το Belpaese είναι ένα εστιατόριο που μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το κοινό, αφού σερβίρει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, τα οποία μαγειρεύονται μπροστά στον πελάτη! Ακόμη, η παρασκευή πίτσας γίνεται σύμφωνα με “πρότυπα” Ιταλίας, με αυθεντικά ιταλικά υλικά και συνταγές κατευθείαν από… τη Ρώμη!  Τα βιολογικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι “σήμα κατατεθέν” για το εστιατόριο, το οποίο δίνει τεράστια σημασία στην ποιότητα και τις ξεχωριστές γεύσεις.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ