Τον Φεβρουάριο θα καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες

Η πλατφόρμα για το επίδομα αναμένεται να ανοίξει τέλος Ιανουαρίου και ο στόχος είναι η ενίσχυση να δοθεί το αργότερο στα τέλη του Φεβρουαρίου 2021

Τον Φεβρουάριο θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη έτοιμη και σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο θα ανοίξει στο τέλος του τρέχοντα μήνα.

Η πλατφόρμα για το επίδομα αναμένεται να ανοίξει τέλος Ιανουαρίου και ο στόχος είναι η ενίσχυση να δοθεί το αργότερο στα τέλη του Φεβρουαρίου 2021.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ που θα δοθεί μέσω του ΟΑΕΔ σε περίπου 100.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δικαιούχοι είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, γεωτεχνικοί, μηχανικοί, λογιστές.
Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα εισοδήματα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα κάθε επιστήμονας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πληγεί από την πανδημία με βάση τα εισοδήματά του. Ωστόσο το ποσό που θα διατεθεί δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, την οποία ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ