Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα – Τι θα ισχύσει για απαγορεύσεις και μετακινήσεις

Η μια από τις δύο βασικές διαφορές με τα περσινά Χριστούγεννα είναι τα ρεβεγιόν

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι επιστήμονες σπεύδουν να προλάβουν και να προειδοποιήσουν σχετικά με τη πιθανή διασπορά του ιού εκείνες τις δυο μέρες.

Η μια από τις δύο βασικές διαφορές με τα περσινά Χριστούγεννα είναι τα ρεβεγιόν. Οι ειδικοί επιμένουν και ξεκαθαρίζουν οτι ο καλύτερος και ο πιο ασφαλής τρόπος για τις γιορτές, είναι το ρεβεγιόν σπίτι μας και χωρίς καλεσμένους.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22:00 έως τις 05:00.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η συμπλήρωση των εννέα ατόμων θα πρέπει να γίνει με στενά συγγενικά πρόσωπα και όχι φίλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο μεγαλύτερος “φόβος” της κυβέρνησης είναι τα ρεβεγιόν για τη διασπορά του φονικού ιού παρά το άνοιγμα του εμπορίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε εχθές με τη μέθοδο του click away.

Το ρεβεγιόν, οι μετακινήσεις αλλά και η παραμονή στον ίδιο χώρο, ανθρώπων που δεν είχαν είχαν σχέση μεταξύ τους και δεν είχαν επαφή τον τελευταίο μήνα, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κύμα διασποράς.

Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες για τη μετακίνηση προς και από το σπίτι που θα κάνουμε ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα με το νούμερο 6 στο 13033.

Πρόκειται για τον αριθμό που μέχρι σήμερα στέλναμε, έως τις 22:00, για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο.

Σε λειτουργία τα καταστήματα μανικιούρ και πεντικιούρ – Πώς θα λειτουργούν

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη η λειτουργία των καταστημάτων μανικιούρ – πεντικιούρ καθώς έλαβε χθες το “πράσινο φως”, μετά από φαινόμενα “πειρατείας” που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Συγκεκριμένα, από σήμερα στις 7 το πρωί “τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον” τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ικανοποιώντας εν μέρει τις ανάγκες καλλωπισμού, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων.

Όπως, όμως, ισχύει και για τα κομμωτήρια, με πολύ αυστηρούς υγειονομικούς όρους θα παρέχονται από σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ και πεντικιούρ.

Ειδικότερα πρόκειται για:

· Υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04

· Υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05
Ως προς τη λειτουργία:

· οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

· Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

· Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

· Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.

· Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ

· Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.

Ο κωδικός στο 13033  για τα καταστήματα 

Για την μετάβαση των πολιτών στα κομμωτήρια, ή στα κέντρα για μανικιούρ – πεντικιούρ πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός με τον αριθμό 2 όταν στέλνουμε το απαραίτητο μήνυμα στον ειδικό αριθμό 13033.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ