Παναγιώτης Αρκουμανέας: Σήμερα είναι πιθανό να έχουμε ξανά 2.000 κρούσματα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι “κύριος λόγος” για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα σήμερα θα ξεπεράσουν πιθανώς τα 2.000 έκανε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας ότι αυτό συνήθως συμβαίνει μετά το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι “κύριος λόγος” για τη διασπορά του κορωνοϊού είναι οι μετακινήσεις, ενώ εξήγησε ότι πρώτη προτεραιότητα του ΕΟΔΥ για να προφυλάξει το σύστημα Υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες.

Πάνω σε αυτό, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

“Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα”, είπε  ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%. Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Β. Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, τέλος, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ