Σε μερικό lockdown έως το τέλος Νοεμβρίου η Γερμανία

Κλειστά μέχρι το τέλος του μήνα θα παραμείνουν εστιατόρια και μπαρ

Σε μερικό lockdown προχωρά η Γερμανία, καθώς η χώρα αλλά και η Ευρώπη γενικότερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που φέρνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα, από τις 2 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός τα εστιατόρια και τα μπαρ πρόκειται να παραμείνουν κλειστά. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα μένουν σε πρώτη φάση ανοιχτοί.

Νωρίτερα, η DW ανέφερε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι θα κλείσουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. 

Στόχος της κυβέρνησης, βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου, είναι να διασφαλιστεί όσο είναι εφικτό η λειτουργία της βιομηχανίας αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να “σωθούν” τα Χριστούγεννα, οικονομικά και κοινωνικά. Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ