Με λουκέτα και rapid tests τα σχολεία “θωρακίζονται” απέναντι στον κορωνοϊό

Την άμεση δρομολόγηση rapid test στις σχολικές δομές προανήγγειλε από την ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ

Αυξάνεται συνέχεια η λίστα των σχολείων που αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων, με τον κατάλογο του υπουργείου να περιλαμβάνει πια ολόκληρους νομούς, όπως στην περίπτωση της Πέλλας, η οποία ανέστειλε την λειτουργία όλων μαζί των σχολείων της περιοχής. 

Πιο συγκεκριμένα, έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Πέλλα. Άλλα επτά σχολεία σε όλη τη χώρα είναι πλήρως κλειστά λόγω κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Τα 5 στην Αττική, ένα στο Ηράκλειο και ένα στην Καβάλα.

Επίσης, σε 22 σχολεία αναστέλλεται η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Από αυτά, τα 18 είναι στην Αττική, ένα στον Πύργο, 2 στα Τρίκαλα και ένα στις Σέρρες.

Τα rapid test στην υπηρεσία των σχολείων

Την άμεση δρομολόγηση rapid test στις σχολικές δομές προανήγγειλε από την ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, ο οποίος ανέφερε: “Η εφαρμογή των γρήγορων τεστ στα σχολεία και γενικά σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος θα βοηθήσει να έχει κανείς αποτελέσματα πολύ γρήγορα όποτε θα μπορεί να γίνει λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Θα μπορούμε να προσδιορίζουμε τα κρούσματα τα οποία είναι ασυμπτωματικά, ώστε να προχωράμε σε περιορισμό και ιχνηλάτησή τους. Αυτό και πρωτίστως η εφαρμογή των μέτρων είναι οι άμυνες μας μέχρι το εμβόλιο”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ