Οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. στην Κρήτη

Για το Ρέθυμνο ωστόσο η σεζόν τελείωσε πριν καν αρχίσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων του νομού, Μανόλη Τσακαλάκη, κι αυτό διότι το Ρέθυμνο λόγω του ακριβότερου μεταφορικού κόστους (δεν έχει αεροδρόμιο) αλλά και των "ακριβότερων ξενοδοχειακών κλινών", δεν είχε καλές επιδόσεις

H Κρήτη, που παραδοσιακά προσελκύει τη μερίδα του λέοντος των τουριστικών ροών, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, αναμένεται να φτάσει το 1 εκατ. επισκέπτες από 1,2 εκατ.  που αρχικά είχε εκτιμηθεί για φέτος. Βέβαια να επισημανθεί, ότι στην αρχή της τουριστικής περιόδου υπήρξαν εκτιμήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τις 600.000 αφίξεις συνολικά.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαλκιαδάκης, μέχρι τις ανακοινώσεις για την καραντίνα σε Άγγλους και Ολλανδούς, η Κρήτη "έτρεχε" καλύτερα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου το αεροδρόμιο Ηρακλείου κατέγραψε 630.00 αφίξεις συμπλήρωσε ο κ. Χαλκιαδάκης. Για το Ρέθυμνο ωστόσο η σεζόν τελείωσε πριν καν αρχίσει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων του νομού, Μανόλη Τσακαλάκη, κι αυτό διότι το Ρέθυμνο λόγω του ακριβότερου μεταφορικού κόστους (δεν έχει αεροδρόμιο) αλλά και των "ακριβότερων ξενοδοχειακών κλινών", δεν είχε καλές επιδόσεις.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο τουρισμού του νομού, Πέπη Μπιρλιράκη μόλις το 50% του ξενοδοχειακού δυναμικού του Ρεθύμνου υποδέχτηκε εφέτος κόσμο δίνοντας το δικό τους αγώνα με τις πληρότητες. Τόνισε δε, ότι υπήρξαν ξενοδοχεία που δούλεψαν με ευρωπαίους επισκέπτες και πέτυχαν υψηλές πληρότητες, φτάνοντας ακόμη και το 100%. Στο "ρελαντί" εξάλλου δούλεψε και ο νομός Χανίων με τις πληρότητες στα ανοικτά ξενοδοχεία να κυμαίνεται στο 40% περίπου κατά μέσο όρο, ενώ αν δεν υπήρχαν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ο νομός θα προσέλκυε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τον Σεπτέμβριο.