Τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών κατά 4 δισ.

Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

H Apple Inc ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου με τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται σε κάθε κατηγορία, αλλά και γεωγραφικά, καθώς οι πελάτες της που εργάζονταν από το σπίτι στη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας COVID-19 στράφηκαν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η αναφορά για τα κέρδη της εταιρείας, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, με μερικές επισκιασμένες κατηγορίες προϊόντων όπως οι συσκευές iPad, αλλά και οι προσωπικοί υπολογιστές (Mac) να καταγράφουν ώθηση στις πωλήσεις τους.

Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα αποτελέσματα συμπεριλήφθηκαν και οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών (iPhone) ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών κατά 4 δισ.δολάρια, ενώ έγιναν γνωστά την ίδια ημέρα, που έγινε γνωστό ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 32,9% στο τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση της αμερικανικής οικονομίας από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Με το 60% των πωλήσεών της, να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, η Apple με έδρα την κομητεία του Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, είχε έσοδα 26,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, ξεπερνώντας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν πωλήσεις 22,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς (Refinitiv).