Βιετνάμ: Ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποιεί για ραγδαία εξάπλωση του ιού

“Πρέπει να ενεργήσουμε ταχύτερα και πιο δυναμικά για να ελέγξουμε το ξέσπασμα”, τόνισε ο Φουκ κατά τη διάρκεια συνάντησης του με στελέχη της κυβέρνησης του Βιετνάμ,

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουέν Σουάν Φουκ προειδοποίησε σήμερα όλες τις επαρχίες και τις πόλεις της χώρας πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να διαγνωστούν σε αυτές κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση VTV, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου διαγνώστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις μετάδοσης στην κοινότητα έπειτα από τρεις μήνες και πλέον.

“Πρέπει να ενεργήσουμε ταχύτερα και πιο δυναμικά για να ελέγξουμε το ξέσπασμα”, τόνισε ο Φουκ κατά τη διάρκεια συνάντησης του με στελέχη της κυβέρνησης του Βιετνάμ, ανέφερε το δίκτυο VTV, εξηγώντας πως αυτό το νέο “κύμα” μολύνσεων μοιάζει να είναι διαφορετικό από αυτό που είχε εμφανιστεί στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης, ειδικά οι τουριστικοί προορισμοί στη χώρα πρέπει να αυξήσουν το επίπεδο επαγρύπνησης τους και ότι η Ντα Ναν, η πόλη που μετατράπηκε στη νέα εστία της πανδημίας το Σαββατοκύριακο, θα τεθεί σε “αυστηρό lockdown”.

Το δίκτυο VTV μετέδωσε ότι έχουν εντοπιστεί νέα κρούσματα στο Ανόι και στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα του Βιετνάμ, καθώς και στα κεντρικά υψίπεδα της χώρας, όπου βρίσκεται η ζώνη παραγωγής καφέ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα νέα κρούσματα, τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επίσημα από το υπουργείο Υγείας, συνδέονται με μετακινήσεις μεταξύ των περιοχών αυτών και της Ντα Ναν.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα στην πόλη αυτή. Στο τρέχον ξέσπασμα έχουν καταγραφεί 30 περιπτώσεις μόλυνσης, ενώ συνολικά στο Βιετνάμ ως σήμερα οι μολύνσεις είναι περίπου 450, χωρίς πάντως κανέναν θάνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ