Σε εκκρεμότητα η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αδήλωτων αναδρομικών 70.000 συνταξιούχων

Αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις και χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αδήλωτων αναδρομικών για 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι καλούνται μέχρι το τέλος Ιουλίου να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρων για αναδρομικά συντάξεων που έλαβαν το 2013.

"Η κυβέρνηση εμπαίζει 70.000 συνταξιούχους" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το οποίο ζητά να διαγραφούν "εδώ και τώρα" τα άδικα χρέη, όπως αναφέρει, προς την Εφορία.

Οι συνταξιούχοι οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών αντιδρούν για τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και τους φόρους που έχουν "φορτωθεί" για τα αναδρομικά που έλαβαν το 2013. Όπως αναφέρει το Δίκτυο, πρόκειται για περιπτώσεις καταβολών συντάξεων, οι οποίες είχαν καθυστερήσει να εκδοθούν, με ευθύνη της πολιτείας, τρία έως τέσσερα έτη.

Η εκκαθάριση όμως έγινε λες και τα ποσά αυτά είχαν καταβληθεί εντός του περασμένου έτους.

Αποτέλεσμα ήταν οι συνταξιούχοι να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις και χρεωμένοι με χιλιάδες ευρώ.

Έπειτα από συνάντηση των συνταξιούχων με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, το ΕΝΔΙΣΥ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση άμεσα, η οποία επρόκειτο να συμπεριλάβει όσα είχαν προταθεί από το Δίκτυο στις επιστολές που είχαν κατατεθεί. Ωστόσο μέχρι σήμερα η ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή.