emea: Οι κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε και το emea κάνει ένα σύντομο απολογισμό στις κορυφαίες του ειδήσεις.

Ο κορωνοϊός αλλά και η Aegean ήταν από τα κεντρικά θέματα και αυτή την εβδομάδα με το θέμα που απασχόλησε αρκετά τους αναγνώστες του emea.gr ήταν με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να αναφέρει ότι είναι έτοιμο το εμβόλιο του κορωνοϊού και ότι τα πρώτα εμβόλια να είναι έτοιμα για παράδοση τον Σεπτέμβριο στην Μεγάλη Βρετανία.

Ακόμη τα θέματα που απασχόλησαν τους αναγνώστες ήταν ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία για 6 μήνες στο κέντρο της Αθήνας που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του “Μεγάλου Περιπάτου” της Αθήνας, η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ. Τζερόμ Κιμ να αναφέρει ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν θα είναι έτοιμο το 2020 και το ρεπορτάζ του emea όπου ήρθε σε επαφή με τον ιατρικό κόσμο όπου γιατροί επισημαίνουν ότι η απόφαση για τον τουρισμό ήταν βιαστική και μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει.

Ένα από τα θέματα τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ήταν ότι ο μεγαλομέτοχος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης σκιαγράφησε την επόμενη ημέρα της αεροπορικής εταιρείας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσει μετοχές το ελληνικό δημόσιο, ακόμα ένα θέμα ήταν ο καθοριστικός ρόλος στην τελική διαμόρφωση του “σχεδίου στήριξης” της κυβέρνησης για την Aegean.

Επίσης το “προφίλ” του Χάρη Θεοχάρη και ο στόχος του όπου θέλει να αλλάξει την τουριστική βιομηχανία ήταν και αυτό ένα από τα θέματα που κέντρισε το ενδιαφέρον των αναγνωστών, ενώ άλλο ένα από αυτά τα θέματα ήταν σχετικά με τον κορωνοϊό και το πως το εμβόλιο της Οξφόρδης αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

Τέλος ένα από τα βασικά θέματα που διάβασαν οι αναγνώστες ήταν η υπόθεση με την τελική φάση της διαδικασίας πώλησης της SingularLogic αλλά και το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που ανέφερε για την μυστική συνομιλία ανάμεσα σε Κίνα και ΠΟΥ για την συγκάλυψη της πανδημίας.

Αναλυτικά τα θέματα:

Έκτακτο: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λέει ότι βρήκε το εμβόλιο του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της AstraZeneca που έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την επιστημονική ομάδα της Οξφόρδης, 30 εκατομμύρια δόσεις θα παραδωθούν τον Σεπτέμβριο στην κυβέρνηση της Μεγ. Βρετανίας και 300 εκατομμύρια δόσεις τον Οκτώβριο στο Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες παραγγελίες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία για 6 μήνες στο κέντρο της Αθήνας με ΚΥΑ

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τους επόμενους έξι μήνες προχωρά η κυβέρνηση ύστερα από πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κορωνόϊός: “Δεν θα έχουμε εμβόλιο μέσα στο 2020”

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων Δρ Τζερόμ Κιμ “είναι πιθανό” να έχουμε εμβόλιο το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2021 καθώς “θα απαιτηθούν 12-18 μήνες” για την έγκριση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου για τον COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ο ιατρικός κόσμος ζητάει εξηγήσεις για το άνοιγμα του τουρισμού

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στον ιατρικό κόσμο, ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Όπως επισημαίνουν γιατροί με τους οποίους μίλησε το emea, η απόφαση ήταν βιαστική και μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν κρατικοποιείται η Aegean!

Την επόμενη ημέρα της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας σκιαγράφησε ο μεγαλομέτοχος της Aegean τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσει μετοχές το ελληνικό δημόσιο παρότι η στήριξη της κυβέρνησης θεωρείται σημαντική για το μέλλον της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Aegean: Οι άγνωστες πτυχές του “Σχεδίου Στήριξης” της κυβέρνησης  

Καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του σχεδίου αναμένεται να έχουν οι συσσωρευμένες ζημιές από την μείωση του πτητικού έργου, τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα, οι όροι του επταετούς εταιρικού ομολόγου και το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για τους 2900 εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Χάρης Θεοχάρης: Πολύ σκληρός για να πεθάνει…

Ο Υπουργός Τουρισμού με την προϋπηρεσία στην Lehman Brothers (ως αντιπρόεδρος) και την πολυετή εμπειρία σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (startup) που θέλει να αλλάξει την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πως το εμβόλιο της Οξφόρδης αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες

Στα διεθνή αλλά και τα εγχώρια μέσα, κυριάρχησε χθες η είδηση για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την παρασκευή του εμβολίου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

SingularLogic: Αντίστροφη μέτρηση για την τελική φάση της διαδικασίας πώλησης

Τέσσερα ισχυρά εταιρικά σχήματα διεκδικούν την εταιρεία πληροφορικής του ομίλου MIG, με την προοπτική να αναδειχθεί στα μέσα του επόμενου μήνα ο μοναδικός υποψήφιος αγοραστής για την τελικές αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Der Spiegel: Μυστική συμφωνία συγκάλυψης της πανδημίας ανάμεσα στην Κίνα και τον Π.Ο.Υ.!

Σε μυστική συνομιλία στις 21 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην αποκαλυφθεί ότι ο κορωνοϊός ήταν μεταδοτικός στους ανθρώπους και να καθυστερήσει η κήρυξη πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ