Ετοιμάζονται να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την 1η Ιουνίου στις τάξεις θα προσέλθουν οι μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα Δημοτικά σχολεία της Αθήνας, καθώς συνεργεία καθαριότητας έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών. 

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του emea, το οποίο μίλησε με διευθυντές σχολείων και δασκάλους, όλοι προετοιμάζονται για την 1η Ιουνίου, η οποία είναι και η επικρατέστερη ημερομηνία που θα ακουστεί για μια ακόμα φορά το κουδούνι. 

Σε πολλά σχολεία της Αθήνας, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίας συλλογής σκουπιδιών και περιποίησης των εξωτερικών χώρων, ενώ άμεσα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκινήσουν και οι απολυμάνσεις και στο εσωτερικό τους. 

Τα σχολεία και οι γονείς περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, στις τάξεις θα προσέλθουν οι μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τις μικρότερες τάξεις.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος μίλησε πριν λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, στην κυβέρνηση “Αυτή την τη κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε, ωστόσο, πως την τελική απόφαση θα λάβει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά και από την τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών πως σε περίπτωση που οι μαθητές επιστρέψουν στα δημοτικά σχολεία τότε θα ανοίξουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αλλά και ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ