Άδωνις Γεωργιάδης: Το άνοιγμα των παραλιών η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει δεύτερο lockdown στο μέλλον, καθώς πλέον “είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά
άδωνις γεωργιάδης

“Αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παραλίες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παραλίες μας και μάλιστα με τάξη”: αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την απαγόρευση αλκοόλ και μουσικής στις παραλίες, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν πήγαμε σε πλήρη απελευθέρωση και πως πρώτα έπρεπε να ελεγχθούν ότι τηρούνται οι κανόνες.

Αναφορικά για τα καταστήματα εστίασης, που αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται, ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ προβλέπουν ότι τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν το λιγότερο στο 80% της παλιάς τους δυναμικότητας.

Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί αρκετά με την παραχώρηση του δημόσιου δρόμου.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η μείωση ενοικίου δεν θα συνεχιστεί.

“Μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχιστεί η μείωση του ενοικίου κατά 40%” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε, η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης ανοίγουν στις 25 Μαΐου και στη συνέχεια η δουλειά της κυβέρνησης θα είναι να πάρει μπροστά ο τουρισμός.

Προανήγγειλε δε, πακέτο στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε, παράλληλα, πως τα δικαιολογητικά για τα πακέτα στήριξης έχουν μειωθεί.

Κλείνοντας, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει δεύτερο lockdown στο μέλλον, καθώς πλέον “είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ