Σχέδιο για τα μπάνια στις παραλίες ψάχνει η Ιταλία

Σε καραντίνα επί έξι εβδομάδες οι Ιταλοί ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους: τις όμορφες παραλίες της χώρας, τα μπάνια και τον καυτό ήλιο. Πώς όμως θα πραγματοποιήσουν το όνειρο, αναρωτιέται το Bloomberg.

«Θα πάμε στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι», διαβεβαίωσε η Lorenza Bonaccorsi του υπουργείου Τουρισμού. Πώς, όμως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μέτρα ασφαλείας; «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό», απαντά.

Στην Ιταλία ο τουρισμός προσφέρει το 13% του ΑΕΠ και με τους ξένους τουρίστες να είναι αμφίβολο αν θα επιλέξουν τη χώρα, ο εσωτερικός τουρισμός είναι κρίσιμος για να διασωθεί ο κλάδος.

Δεν είναι όμως καθόλου βέβαιο το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει, δεδομένου ότι η άρση των περιορισμών αναμένεται να είναι μια αργή διαδικασία.

Για τους 30.000 διαχειριστές εγκαταστάσεων σε παραλίες οι αναπάντητες ερωτήσεις είναι πολλές: τι κάνουμε αν υπάρξει κρούσμα; πώς εξασφαλίζουμε καθαριότητα και απολύμανση σε τουαλέτες και ντους; πώς μπορεί να σερβιριστεί με ασφάλεια φαγητό; Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πως θα δουλέψει ένα πλαίσιο «κοινωνικής απόστασης».

Υπήρξε μια πρόταση για εγκατάσταση πάνελ από πλεξιγκλάς γύρω από κάθε ομπρέλα αλλά η αντίδραση στα social media ήταν άμεση εξαιτίας της θερμοκρασίας «μπάρμπεκιου» που θα δημιουργούσε παράλληλα με την αίσθηση «φυλακής».

Στα σενάρια που ακούγονται είναι να υπάρξουν διάδρομοι που θα ψεκάζουν τους επισκέπτες με αντισηπτικό, να χρησιμοποιηθούν φρουροί για την τήρηση των αποστάσεων ή η υιοθέτηση αριθμημένων εισιτηρίων εισόδου στις οργανωμένες πλαζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ