Fiat: Δημιουργία της πρώτης μονάδα περίθαλψης για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη Βραζιλία

Μέσα σε μόλις 7 ημέρες εντατικής εργασίας, δημιουργήθηκε η έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19 σε χώρο της Fiat στην περιοχή Mina Gerais, στη Νοτιοδυτική Βραζιλία. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη μονάδα στην περιοχή και μία από τις πρώτες σε ολόκληρη τη Βραζιλία.

Η FCA διέθεσε μία έκταση 2 στρεμμάτων όπου δημιουργήθηκε η ειδική μονάδα περίθαλψης ασθενών με COVID-19, συνολικής δυναμικής 200 κλινών. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει και μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή. Ο πρώτος όροφος θα φιλοξενεί τους ασθενείς, ενώ ο δεύτερος το ιατρικό προσωπικό.

Η FCA δώρισε επίσης ένα ειδικά διασκευασμένο ασθενοφόρο, ενώ έχει ήδη θέση σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα στήριξης για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη Βραζιλία.

Την ίδια στιγμή η FCA επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση ακόμα μιας μονάδας περίθαλψης στην Goiana όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής της Jeep. Η μονάδα θα είναι πλήρως εξοπλισμένη, θα διαθέτει δυναμικότητα 100 κλινών, αποκλειστικά για ασθενείς του COVID-19 και αναμένεται να λειτουργήσει μετά τα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα οι μηχανικοί και τεχνικοί εργάζονται για την επαναλειτουργία αναπνευστήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.600 τέτοιες συσκευές. Τέλος οι εκτυπωτές 3D της εταιρείας κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες που προσφέρονται στο ιατρικό προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ