Άδωνις Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών στην Ελλάδα

Η ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. Ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αύξηση της παραγωγής αντισηπτικών στην Ελλάδα εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, έχει αυξηθεί η παραγωγή από κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες στην αγορά θα κυκλοφορήσουν και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα. 

«Άρα θα έχουμε περίπου  1. εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις αυτές θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. Ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Μπορεί να αυξηθεί η τιμή στο ρύζι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς. Απέδωσε την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ανάλογη αύξηση θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι, καθώς ο Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκιά καθώς φοβάται επισιτιστική κρίση στη χωρά του.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό, στη χώρα μας δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις ενώ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το αν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.