Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι ΗΠΑ γίνονται το νέο επίκεντρο της πανδημίας

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εξαπλώνεται χωρίς να δείχνει μέχρι στιγμής ότι μπορεί κάτι να τη σταματήσει, τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι το παγκόσμιο επίκεντρο, με την περιοχή της Λομβαρδίας μόνο να έχει περισσότερα θύματα από όλη την Κίνα, ενώ και η Ισπανία δοκιμάζεται άσχημα, με τους νεκρούς πια καθημερινά να μετριούνται με τις εκατοντάδες. 
 

Ο “τρόμος” των επιστημόνων (και όχι μόνο) είναι τι θα γίνει αν ο ιός “χτυπήσει” κάποια χώρα με τεράστιο πληθυσμό, με τον ίδιο τρόπο  που αυτή τη στιγμή δοκιμάζει την Ιταλία και την Ισπανία. 

Από τα σενάρια στην εφιαλτική πραγματικότητα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτό το σενάριο δείχνει ότι μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει εφιαλτική πραγματικότητα. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 στις ΗΠΑ αυξάνεται τόσο γρήγορα ώστε η χώρα να έχει τη δυνατότητα να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) σε ενημέρωση πριν από λίγο.

Η εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το νέο επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.
“Βλέπουμε τώρα μια πολύ μεγάλη επιτάχυνση στα κρούσματα στις ΗΠΑ. Έτσι μπορούμε να πούμε πως υπάρχει αυτή η δυναμική” , τόνισε η Μ. Χάρις.

 

Μέχρι στιγμή, στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 33.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 και έχουν καταγραφεί 400 νεκροί από τον ιό, όπως ανέφεραν χθες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) του κράτους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ