Γαλλία: Κολοσσιαία παραγγελία εκατομμυρίων δόσεων υδροξυχλωροκίνης για ασθενείς του κορωνοϊού!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρίσι, την σχετική πρόταση έκανε η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi

Εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία, που περιέχει την δραστική υδροξυχλωροκίνη (hydroxychloroquine) προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi, που έχει την έδρα της στο  Παρίσι, μετά από συνάντηση διοικητικών στελεχών της, με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι “πολλά υποσχόμενες”, όπως ανακοινώθηκε από την γαλλική φαρμακευτική εταιρεία και επιβεβαίωση η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Μια ακόμα έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς χρησιμοποιείται σε “περισσότερους από 100 ασθενείς του κορωνοϊού”, όπως παραδέχτηκε στέλεχος του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με τον Διευθ. Σύμβουλο της Sanofi, Πωλ Χάντσον την προηγούμενη  εβδομάδας.

Ο Άγγλος CEO είχε μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια συζήτησης σε πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός για την εμφάνιση του κορωνοϊού, τους πρώτους ασθενείς εκτός Κίνας και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον κορωνοϊό (COVID-19) . 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ