Βέλγιο: Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για τις αεροπορικές εταιρείες και τον τουρισμό

Η βελγική κυβέρνηση είχε σήμερα συνομιλίες με εκπροσώπους των εγχώριων αερογραμμών και του τουρισμού, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν αρχίσει να ζητούν βοήθεια στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν απέναντι στην πτώση της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως συναντήθηκε σήμερα το πρωί με επιτροπή που συγκροτείται από εκπροσώπους των Brussels Airlines, του αεροδρομίου των Βρυξελλών (Brussels airport) και της εταιρείας ταξιδίων TUI, για να εξετάσουν από κοινού τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στις δραστηριότητές τους.

Νωρίτερα, η βελγική οικονομική εφημερίδα De Tijd ενημέρωνε πως οι Brussels Airlines είχε απευθύνει επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας άμεση βοήθεια 200 εκατ. ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία έχει αρχίσει να συρρικνώνει το επιχειρηματικό της πρόγραμμα ενόψει και της πλήρους ακύρωσης των πτήσεών της για τέσσερις εβδομάδες από το Σάββατο.

Η αεροπορική εταιρεία, που είναι θυγατρική της γερμανικής Lufthansa, επιβεβαίωσε πως έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά δεν αναφέρθηκε στο ποσόν που αιτείται. "Επιβεβαιώνουμε πως ζητήσαμε βοήθεια, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσει η εταιρεία", δήλωσε εκπρόσωπός της.

Και η βελγική αεροπορική εταιρεία Air Antwerp, που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Άμστερνταμ και σε βρετανικά αεροδρόμια, ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως σταματά τα δρομολόγιά της από την Κυριακή έως τις 10 Απριλίου.