Το Χονγκ Κονγκ “βάζει” εμπάργκο στις αφίξεις από Νότια Κορέα

123

H κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους να αποφύγουν όλα τα ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα προς τη Νότια Κορέα, καθώς η κυβέρνηση της Σεούλ ανακοίνωσε 231 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα να ξεπεράσει τα 800.

Απαγόρευση από το Χονγκ Κονγκ στις αφίξεις κατοίκων από τη Νότια Κορέα

Το Χονγκ Κονγκ θα απαγορεύσει επίσης από αύριο τις αφίξεις ανθρώπων που δεν είναι κάτοικοι της πόλης από τη Νότια Κορέα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημίας στη Νότια Κορέα, το γραφείο ασφαλείας θα εκδώσει κόκκινο συναγερμό προς τους ταξιδιώτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Λι, γραμματέας ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ. «Καλούμε τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να αποφύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια», είπε.

Η Turkish Airlines ακυρώνει τις πτήσεις της

Από την πλευρά της, η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις πτήσεις της σε τέσσερις ιρανικές πόλεις και μείωσε τη συχνότητα των πτήσεων προς την Τεχεράνη έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία ανέφερε πως ακύρωσε τις πτήσεις προς τις πόλεις Μασχάντ, Ισπαχάν, Ταμπρίζ και Σιράζ μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία και ότι μείωσε τη συχνότητα των πτήσεων προς την Τεχεράνη σε δύο ημερησίως.

Η Τουρκία έχει ήδη κλείσει τα χερσαία σύνορά της με το Ιράν και έχει σταματήσει τις εισερχόμενες πτήσεις ως προληπτικό μέτρο προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη μετάδοση του κορωνοϊού, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο υπουργός Υγείας.

Η προειδοποίηση της Ιρλανδίας για τα ταξίδια στην Ιταλία

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ιρλανδία συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν σε περιοχές της Ιταλίας που έχουν πληγεί από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

«Υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία…Συνιστάται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του, σε ταξιδιωτική οδηγία που ανανεώθηκε σήμερα.

Η Μογγολία κλείνει τα σύνορα της για την Κίνα

Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης της Μογγολίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματούν όλες οι πτήσεις από τη Νότια Κορέα και θα απαγορεύεται η είσοδος διαμέσου των συνόρων της έως τις 2 Μαρτίου καθώς εντείνει τις προσπάθειές της να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνoϊού.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα της μόλυνσης στη Μογγολία, τα σχολεία έχουν κλείσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η Μογγολία έχει αναστείλει την είσοδο μέσω των συνόρων της από την Κίνα. Μια αναστολή των παραδόσεων άνθρακα στην Κίνα προγραμματίζεται να τελειώσει στις 2 Μαρτίου.